F.T.

Al doilea episod de iarnă autentică a mobilizat, din nou, autoritățile din județ, iar pentru a preveni înzăpezirea autovehiculelor, ieri circulația pe DN 1D (Albești – limita cu județul Ialomița) a fost interzisă până în jurul orei 13,30.
De asemenea, la orele dimineții, Autostrada A3 București – Ploiești era închisă.
Totodată, zeci de pompieri de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) “ Șerban Cantacuzino” Prahova au ieșit, dis- de – dimineață, pentru a deszăpezi perimetrul care înconjoară Spitalul “Schuller” din Ploiești, precum și drumurile de acces către unitățile de învățământ din județ. Salvatorii au ieșit “înarmați” cu lopeți, mănuși și chiar cu cagule. În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, în dimineața zilei de ieri fuseseră înregistrate zeci de deranjamente colective și peste o sută de consumatori individuali afectați, din localități precum Călugăreni, Cioranii de Jos, Gornet Cricov, Urlați, Valea Călugărească,Valea Doftanei, Adunați și alte localități.
În fapt, problemele în județ apăruseră încă din seara zilei de marți spre miercuri. Astfel, o grupă operativă de la ISU “Șerban Cantacuzino” Prahova, precum și un autovehicul șenilat al instituției s-au deplasat pe DJ 102 H, în zona localității Baba Ana, pentru a ajuta la scoaterea dintre nămeți a unei autoutilitare în care se aflau șapte pasageri, precum și a unui autoturism, cu trei ocupanți în el. Tot ieri, traficul feroviar pe relaţia Ploieşti-Bucureşti a fost închis între orele 8,30-12,30, iar unele trenuri au parcurs distanţa chiar şi în cinci ore de la plecare.
Ora 14 a zilei de ieri, comunicat ISU Prahova: “ Prahova a scăpat. Nu mai sunt drumuri închise. Nu mai sunt școli închise. Nu mai sunt abonați fără curent”.
Iar la un post de televiziune, ISU Buzău a adresat cuvinte de mulțumire colegilor pompieri prahoveni pentru intervențiile acestora din urmă în județul vecin !