Bogdan Chitic

Înaintea unei perioade în care Campionatele Naţionale de baschet pentru juniori vor lua o scurtă pauză, la unele categorii de vârstă, pentru derularea activităţii loturilor tricolore în cantonamente centralizate de pregătire, juniorii ploieşteni continuă antrenamentele şi seria meciurilor din cadrul Campionatului Municipal.
La începutul lunii februarie, unii dintre aceştia – sportivi legitimaţi la Ploieşti Basketball – vor merge la Tg. Mureş pentru a participa la cea de-a VI-a ediţie a Cupei Transilvania, una dintre „competiţiile vedetă” destinate sectorului juvenil din ţara noastră. Întrecerea din Ardeal se va desfăşura în perioada 3-11 februarie, fiind structurată pe două segmente, de baby-baschet (3-7 februarie) şi, respectiv, minibaschet (7-11 februarie), evenimentul reunind peste 40 de echipe de la cluburi importante din România, precum Laguna Bucureşti, Dan Dacian Bucureşti, Phoenix Galaţi, Sirius Tg. Mureş, Lucky Dragons Tg. Mureş sau U-BT Cluj Napoca, dar şi din străinătate, Soproni Tigrisek (Ungaria) fiind doar un exemplu în acest sens.

Rezultate bune în 2016

Pentru competiţia de la Tg. Mureş, Ploieşti Basketball va deplasa un număr total de 3 echipe, două la categoria baby-baschet (antrenor Elena Stan) şi una la minibaschet (antrenor Bianca Barbu). Primele două formaţii vor face deplasarea pe data de 3 februarie, iar cea de-a treia va ajunge în Ardeal patru zile mai târziu. Sistemul de desfăşurare se concentrează, în primă instanţă, asupra fazei grupelor, după care, pe baza clasamentelor înregistrate, se va trece la definitivarea meciurilor din tururile avansate (sferturi, semifinale, finale).
Anul trecut, Ploieşti Basketball s-a întors de la Cupa Transilvania cu un loc 4 la categoria minibaschet, după o finală mică pierdută la mare luptă cu U-BT Cluj Napoca, 29-34, şi cu o clasare pe ultima treaptă a podiumului la baby-baschet, la capătul unei confruntări tranşate clar cu CS Îngerii Băniei Craiova, 16-9.

Echipamente noi pentru copii

Evenimentul din Ardeal va propune şi o premieră vestimentară pentru micuţii baschetbalişti ploieşteni, care vor purta echipamente noi, recent confecţionate de către managerii clubului. Echipa 1 de baby-baschet va îmbrăca tricouri cu sigla „AFI Ploieşti”, ultimul sponsor venit alături de Ploieşti Basketball, la începutul anului, iar formaţia de minibaschet va juca sub titulatura de Carrefour Ploieşti Basketball 1, conform parteneriatului încheiat cu cel mai important lanţ de supermarketuri din România, şi va purta, de asemenea, echipamente cu sigla sponsorului.