N.Dumitrescu

Joi, în şedinţa de Guvern, Cabinetul Grindeanu a adoptat şi o serie de hotărâri care au vizat schimbarea unor prefecţi. Astfel, s-a decis încetarea exercitării funcţiei publice de prefect al județului Prahova de către Daniel – Grigoraș Ștefan, stabilindu-se, totodată, ca locul acestuia să fie ocupat de către Mădălina Lupea, care a deținut, până în prezent, funcția de subprefect. Decizia înlocuirii din funcţie a lui Daniel –Ştefan Grigoraş era previzibilă, în contextul în care acesta a ocupat funcţia de reprezentant al Guvernului în judeţul Prahova cu caracter temporar, fiind numit în această funcţie pe data de 14 octombrie 2016.
După Rodica Paraschiv, care a fost schimbată din funcție pentru a fi aduse la conducerea Instituţiei Prefectului Prahova persoane care nu au avut vreo legătură cu județul – Ştefan fiind fostul administrator public al judeţului Călăraşi – Mădălina Lupea este a doua femeie prefect din istoria Prahovei.
În vârstă de 47 de ani, Mădălina Lupea a fost numită în funcţia de subprefect la data de 1.08.2014. Anul trecut, timp de trei luni şi jumătate, aceasta a îndeplinit şi atribuţiile de prefect. Conform CV-ului acesteia, Mădălina Lupea a deţinut mai multe funcţii de conducere în cadrul unor societăţi, fiind, totodată, consilier juridic, dar şi fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. În anul 2004, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova i-a conferit titlul “Trofeul femeia de afaceri”.
Ceremonia de învestire în funcţia de prefect a Mădălinei Lupea este programată pentru astăzi, la Ploieşti fiind anunţată şi prezenţa ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan.