Bogdan Chitic

Revenit de doar câteva zile pe „Ilie Oană”, unde a intrat în programul de pregătire al „lupilor”, Iulian Ilie – care, luna viitoare, va împlini 16 ani, considerat de mulţi drept cel mai bun produs al Centrului de Copii şi Juniori al Petrolului – este, totuşi, departe de o înţelegere cu liderul Ligii A Prahova.
Ultima dată legitimat la Centrul de Excelenţă „Tricolor 11” – Timişoara, internaţionalul de tineret „U17” are mai multe oferte pentru continuarea carierei în străinătate, ultima dintre acestea venind de la … sud de Dunăre. După ce a „cochetat” cu „La Masia”, celebra academie a Barcelonei, în urmă cu aproape patru ani, şi a evoluat, pentru o perioadă, însă doar în meciuri amicale, pentru echipa „U15” a Borussiei Dortmund, Iulian Ilie a intrat în vizorul campioanei Bulgariei în ultimele cinci sezoane – Ludogoreţ Razgrad, echipa internaţionalilor români Cosmin Moţi şi Claudiu Keşeru.
Site-ul sportal.bg notează că „Ludogoreţ este pregătită să intre în luptă pentru Iulian Ilie cu giganţi precum Barcelona sau Borussia Dortmund, echipe care îl monitorizează constant pe internaţionalul român, ce se încadrează în planurile de transfer ale „vulturilor”. Calităţie sale au plăcut şi belgienilor de la Genk, dar şi italienilor de la Hellas Verona, alte cluburi care sunt dispuse să liciteze pentru Ilie”.
Distanţa scurtă faţă de casă şi integrarea rapidă într-un campionat vecin care „a cărat” destui fotbalişti şi antrenori români, de-a lungul timpului, la o echipă cu stabilitate financiară, care a pătruns cu regularitate în grupele Ligii Campionilor, în ultimii ani, ar putea fi motive suficiente pentru ca Iulian Ilie să aleagă Ludogoreţ şi să amâne, cel puţin pentru moment, o revenire oficială în tricoul Petrolului.