Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează, astăzi şi mâine , Concursul interjudeţean de interpretare artistică a personajelor caragialiene „Caragiale, contemporanul nostru”. Concursul, devenit o tradiţie a instituţiei de cultură, ajuns la cea de-a XX-a ediţie, reuneşte peste 50 de trupe de actori – elevi ai şcolilor din judeţul Prahova şi din ţară – Argeş, Bucureşti, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa. Şi anul acesta, la împlinirea a 165 de ani de la naşterea dramaturgului, micii artişti, prin talentul lor, vor aduce în prim-plan lumea plină de culoare a personajelor lui Caragiale.

CARAGIALE B 23
Evenimentul va fi filmat şi va putea fi urmărit în timp real pe ecranul amplasat în incinta muzeului. De asemenea, cu o întârziere de câteva ore, acesta va putea fi accesat pe site-ul histmuseumph.ro, pe paginile de facebook ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi Muzeului „Ion Luca caragiale”, cât şi pe youtube.
De asemenea, Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, luni, 30 ianuarie, proiectul educaţional “Aproape de Caragiale” –
lansat în anul 2012, an dedicat marelui dramaturg. Cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la naşterea
scriitorului Ion Luca Caragiale, elevii şi profesorii prahoveni din toate ciclurile de învăţământ sunt invitaţi să marcheze această zi importantă alături de Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti. Cei care doresc să participe la proiect sunt invitaţi să aloce, în intervalul orar 9.00-12.00 (pentru cei care învaţă dimineaţa), respectiv între 14.00 şi 17.00 (pentru elevii care învaţă după-amiaza), cel puţin 15 minute unor activități precum: lecturarea a diverse tipuri de texte din opera lui Caragiale, jocuri de rol, studii de caz, vizionarea unor momente sau schițe din creația marelui dramaturg, dezbateri cu privire la opera dramaturgului, organizarea și prezentarea de expoziții de desen şi pictură inspirate din opera lui I.L.Caragiale.

Premiu pentru Ansamblul „Prahova Junior”

Ansamblul “Prahova Junior” al Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti a obţinut Premiul III la Festivalul Concurs Interjudeţean de Dans pentru Copii “Euro Dance”, ediţia a V-a, desfăşurat pe 21 ianuarie 2017, la Centrul Cultural “Ion Manu” Otopeni. Grupul folcloric coordonat de Gheorghe Grama, coregraful Casei de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti, a participat la eveniment în cadrul secţiunii Dans Popular, categoria 11-14 ani. Festivalul a fost organizat de Liceul Teoretic “Traian Lalescu” Brăneşti, judeţul Ilfov.