Antrenorul echipei din Păuleşti – Iulius Mărgărit – cel care a realizat „promovarea neconcretizată” din vara trecută cu echipa prahoveană de eşalon judeţean a încercat „lovitura profesională a carierei” – anume obţinerea licenţei „PRO”!
Mărgărit a fost unul dintre cei 49 de tehnicieni care şi-au depus dosarul pentru a începe, în 2017, cursurile organizate de Şcoala Federală de Antrenori, dintre aceştia 30 fiind admişi pentru a începe studiile, care durează doi ani şi se finalizează prin obţinerea celei mai înalte calificări posibile în ţara noastră pentru un antrenor.
Într-un context favorabil, datorită faptului că, în ultimii 6 ani, licența UEFA PRO a fost organizată o singură dată în ţara noastră (între februarie 2014 – iulie 2015), Comisia Tehnică a UEFA a suplimentat locurile pentru licenţa “PRO” cu încă 10, în condițiile în care numărul de locuri aprobat de UEFA este, în general, de 20 de tehnicieni pe curs.
În urma evaluării dosarelor, pe criterii diverse (cariera de antrenor, cariera de jucător, participare la cursuri de perfecţionare, licenţele obţinute până acum şi vechimea ca antrenor), Mărgărit a strâns 51 de puncte, situându-se pe locul 39 şi, chiar dacă a existat un termen de contestaţii, este greu de crezut că se poate schimba ceva, în cazul său, în condiţiile în care ultimul admis, la acest moment, are 75 de puncte! Încercarea lui Mărgărit este însă una interesantă, ţinând cont că, totuşi, la Păuleşti nu sunt premise pentru a fi nevoie, vreodată, de această calificare (necesară acum doar antrenorilor de Liga I, şi, de la anul, şi tehnicienilor de eşalon secund). O fi vrând să plece undeva?
Să amintim că pe lista celor admişi se află, printre alţii, Aurel Ţicleanu (primul clasat, cu 219 puncte), secundul Astrei – Cristian Petre, foştii internaţionali Bărcăuan, Mihalcea, Dică, Ogăraru, dar şi foşti tehnicieni care au avut “legături” cu judeţul nostru, precum fostul antrenor de la Conpet – Bolohan, ex-tehnicienii Fortunei, Mugur Cornăţeanu şi Gheorghe Dobai sau fostul preparator fizic al Petrolului, din mandatul lui Răzvan Lucescu – Diego Longo.
Pe lista celor cărora dosarul le-a fost respins se află 7 antrenori, printre care şi foştii secunzi petrolişti Nicolae Constantin şi Yuksel Yesilova.