• Dieta 5:5:5. presupune ca persoana care o urmează să mănânce 5 mese pe zi, la ore fixe, micşorând astfel porţiile de mâncare şi senzaţia de foame. Mai mult, acest regim promite slăbirea cu până la 5 kilograme în două săptămâni, dacă nu se uită consumarea şi a celor 5 fructe şi legume recomandate zilnic. Dieta, concepută de un nutriţionist american, Angela Dowden, încurajează adepţii să mănânce de 5 ori pe zi şi să includă în regim 5 fructe şi legume în fiecare zi. Astfel, în 14 zile, vor slăbi 5 kilograme, potivit Click.

• 50% din populaţia lumii albeşte la 50 de ani. Se pare că etnicitatea este cea care face diferenţa în acest caz, unii având tendinţa de a albi mai devreme, iar alţii mai târziu. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că roşcaţii albesc cel mai devreme, apoi caucazienii şi asiaticii, urmaţi de africani şi americani. De la o vârstă, firele albe de păr pot deveni un adevărat coşmar. Acest lucru ne determina de cele mai multe ori să le smulgem, în speranţa că vom scăpa de acestea. Principala cauză a apariţiei firelor albe se pare că este stresul, factor ce determină multe afecţiuni ale părului şi ale pielii. De asemenea, stilul de viaţă şi alimentaţia influenţează apariţia firelor albe, scrie Divahair.

• Abuzul de cafea şi fumatul strâng vasele de sânge, cresc presiunea oculară şi, implicit, riscul de orbire. Şi anumite medicamente uzuale, printre care anticoncepţionalele, antidepresivele şi Viagra, pot avea astfel de efecte secundare. Un studiu publicat recent în revista „Investigative Ophthalmology&Visual Science” arată că aceia care obişnuiesc să bea zilnic trei sau mai multe cafele au un risc crescut de glaucom – boala degenerativă a nervului optic, care duce la pierderea vederii. „Aceste efecte sunt binecunoscute. Cafeaua face vasoconstricţie, adică strânge vasele de sânge, ducând la creşterea tensiunii arteriale şi a presiunii intraoculare. E total contraindicată celor cu glaucom de orice tip sau cu boli vasculare”, potrivit doctorulzilei.ro.

• Descoperită în urmă cu peste 100 de ani, planta numită creasta-cocoşului s-a dovedit eficientă în multe afecţiuni la care sunt predispuse femeile, cum sunt problemele legate de menstruaţie şi menopauza. Provine din America de Nord şi se foloseşte în scop medicinal, deoarece conţine un amestec de substanţe chimice terapeutice care aduc beneficii sănătăţii femeilor. De cele mai multe ori, rădăcina de creasta-cocoşului a fost utilizată pentru a ameliora simptomele menopauzei, în special bufeurile, informează Click pentru femei.