• Ţuica, băutura cea mai populară în rândul românilor este, mai nou, medicament. Nu e minciună, studiile biochimiştilor americani confirmă încă o dată că bătrânii nu greşeau deloc atunci când alungau bolile cu leacuri în care „picurau” şi tradiţionala băutură. Consumată cu moderaţie – nu mai mult de 30 de mililitri pe zi – poate combate cu succes bolile de inimă, de stomac şi problemele la bilă, care fac viaţa un calvar multor români. Care este însă secretul acestor vindecări miraculoase? Cercetătorii americani au descoperit că o enzimă prezenta în cactusul Karroll viridis enoae se găseşte în cantităţi de opt ori mai mari în ţuica de prune, scrie
doctorulzilei.ro.

• Spre deosebire de vitamina C care nu are niciun efect conform ultimelor studii, zincul este singurul supliment care trebuie luat dacă o persoană este răcită. Zincul intervine în replicarea rinovirusurilor – agenţii patogeni responsibili de majoritatea virozelor respiratorii din sezonul rece. Un studiu din 2011 realizat pe 2121 persoane a arătat că zincul scurtează perioada de boală şi scade severitatea simptomelor. O parte dintre participanţii la studiu au primit zinc şi o parte pastila placebo. Cei care au primit zinc au arătat semne favorabile după administrare, virozele au fost suportate mai uşor şi au trecut mai repede, potrivit Unica.ro.

• Ceaiul de valeriană poate fi benefic pentru cei care suferă de anxietate, sunt hiperactivi sau depresivi, au probleme de memorie, insomnie ori nu pot dormi din cauza durerii. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă fierbinte şi se lasă 10 minute. Puteţi bea ceaiul fie pe parcursul întregii zile, fie seara, înainte de culcare, potrivit Click.ro.