F. T.

Ieri, judiciariștii de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Prahova au descins la persoane bănuite de săvârșirea furtului unui telefon mobil.
Conform anchetatorilor, în ziua de 24 decembrie 2016, persoanele la care au fost efectuate descinderile ar fi furat telefonul mobil din buzunarul unei tinere de 20 de ani din Ploiești, în timp ce aceasta se afla în incinta unui centru comercial. Și nu orice telefon, ci unul în valoare de 700 de lei.
Ieri, două persoane urmau să fie duse, cu mandat, pentru audieri, la sediul poliției prahovene, pentru audieri, iar în dosarul penal deschis pentru acest caz oamenii legii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, dar și pentru stabilirea întregii activități ilicite și, nu în ultimul rând, pentru recuperarea telefonului.
Tot polițiștii prahoveni au mai prins, la sfârșitul săptămânii trecute, un bărbat bănuit de furtul unui telefon mobil, pe numele acestuia instanța emițând mandat de arestare pentru 30 de zile. De ce arest preventiv doar pentru un telefon furat? Fiindcă, după cum au precizat reprezentanții IPJ Prahova, reclamația privind furtul a venit de la reprezentantul unui magazin, care le-a spus că persoane necunoscute ar fi sustras un telefon mobil expus la vânzare, valoarea acestuia fiind estimată la 11.500 de lei. În urma cercetărilor, polițiștii de investigații criminale au prins persoana bănuită de comiterea faptei – un ploieștean în vârstă de 40 de ani.Individul se afla, deja, sub control judiciar, fiind cercetat pentru săvârșirea altor furturi, precum și pentru infracțiunea de conducere fără permis. Aceasta-i, așadar, rațiunea pentru care judecătorul de drepturi și libertăți cetățenești a emis, pe numele lui, mandat de arestare preventivă.
Iar infracțiunile de acest gen nu se opresc aici, fiindcă și polițiștii din Câmpina au fost sesizați privind furtul unui telefon mobil, de către persoane necunoscute, de la un bărbat care se afla într-un parc din oraș. În urma cercetărilor, a fost prins și făptașul – o femeie de 66 de ani din municipiu.