Bogdan Chitic

Echipa naţională de baschet feminin „U16” a României nu se va mai deplasa, la începutul lunii viitoare, în Turcia, pentru a participa la turneul amical internaţional la care a fost invitată. Decizia a fost luată de forul de la Bucureşti ca urmare a evenimentelor petrecute la Istanbul în ultimele luni, vizita în „Ţara Semilunei” urmând să fie înlocuită, în aceeaşi perioadă, cu un cantonament centralizat la Gheorgheni, la care vor fi prezente naţionalele masculine şi feminine „U16” şi „U18” ale României.
Din lotul feminin tricolor „sub 16 ani” vor face parte şi cele două jucătoare legitimate la CSŞ-CSM Ploieşti, Ştefania Ionescu şi Andreea Dumitru (în foto), care au reprezentat România, în luna decembrie, la Balcaniada de la Bucureşti.
„Stagiul se va desfăşura în perioada 5-11 februarie, urmând a lucra atât fizic, cât şi din punct de vedere tehnico-tactic. În acele zile este posibil să jucăm şi un meci amical împotriva naţionalei U18 a României, care se va pregăti în paralel cu noi”, a mai subliniat Loredana Munteanu, antrenorea fetelor şi la lotul reprezentativei „U16” a României.