F.T.

Polițiștii de investigații criminale din Câmpina, sprijiniți de luptători de la trupele speciale, au efectuat joi două percheziții la domiciliile unor persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Descinderile au avut loc în comuna Poiana Câmpina.
Conform unui comunicat al IPJ Prahova, “din cercetări a reieșit că, în perioada iulie 2015 – ianuarie 2017, bănuiții ar fi determinat mai multe persoane să încheie contracte de abonament cu operatori de telefonie mobilă sau să achiziționeze produse electronice și electrocasnice, pretinzând că pot intermedia tranzacția în vederea obținerii unui preț avantajos. De asemenea, unele plăți s-au efectuat prin contractarea unor împrumuturi pe numele părților vătămate, la diverse instituții de credit.
Ulterior, în loc să remită părților vătămate bunurile astfel achiziționate, aceștia le-ar fi comercializat către terțe persoane. Victimele ajungeau, în schimb, să figureze cu restanțe la plata facturilor pentru serviciile de telefonie sau a ratelor pentru creditele contractate, față de acestea declanșându-se procedura executării silite”.
Potrivit unor surse judiciare, până în prezent, suspecții ar fi înșelat prin această metodă șapte persoane domiciliate în Câmpina, Breaza, Cornu și Poiana Câmpina, cu o sumă totală care se ridică la peste 36.000 de lei.
Trei persoane au fost aduse la sediul Poliției în vederea audierilor, una dintre ele fiind reținută.
Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a suspecților, aceștia fiind acuzați de comiterea a cinci infracțiuni de înșelăciune în formă continuată – două de înșelăciune, una de fals în înscrisuri oficiale și una de uz de fals !