Veniturile CFR Călători – în creștere

CFR Călători a încheiat anul trecut cu venituri proprii de aproximativ 1,2 miliarde lei, în creştere cu 7% faţă de 2015, şi cu un profit de 1,2 milioane de lei, potrivit datelor News.ro. De asemenea, compania și-a redus și arieratele. Acest lucru s-a realizat chiar și în condiţiile în care numărul de pasageri transportaţi anul trecut a scăzut cu 3,7% faţă de 2015, respectiv de la 54,9 milioane la 52,89 milioane persoane. În ceea ce privește estimarea cifrei de afaceri a CFR Călători pentru anul trecut, aceasta este, potrivit reprezentanților companiei, “în curs de calculare”. În ceea ce privește investițiile, pentru acestea era prevăzut un buget de 76,9 milioane de lei, sumele fiind destinate în special pentru achiziţionarea de rame electrice sau trenuri electrice noi, de vagoane şi locomotive.

Majorare de capital social la ASIROM

Potrivit unui comunicat al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) remis economica.net, a fost aprobată majorarea capitalului social al societăţii Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group, cu suma de 84,57 milioane de lei, având ca efect consolidarea capacităţii financiare a companiei. “Înainte de închiderea exerciţiului financiar la 31.12.2016 şi de aprobarea majorării de capital, rata de solvabilitate era de 155%, iar rata capitalului minim era de 449%”, se mai precizează în amintitul document de presă. În afară de majorarea de capital social pentru ASIROM, ASF a avizat și un proiect de colaborare între reprezentanții acestei instituții cu Entitatea de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul financiar nonbancar (SAL-Fin) şi Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în Domeniul Bancar (CSALB).

Guvernul a aprobat limitele de buget pentru ministere

Premierul Sorin Grindeanu, citat de Agerpres, a anunțat că au fost aprobate limitele de buget pentru fiecare minister în parte, păstrându-se deficitul sub 3%. „Lucrurile au fost discutate cu fiecare minister în parte, au fost aprobate limitele de buget pe fiecare minister, păstrând ceea ce am spus tot timpul — deficitul sub 3% și 2% pentru Apărare. Sunt lucruri care reprezintă angajamentele României și de care ne vom ține”, a afirmat Grindeanu.