Petre Apostol

CSM Ploieşti a găzduit, la finalul săptămânii trecute, în Sala Sporturilor „Olimpia”, ultimul turneu la care a participat echipa masculină de volei a clubului la categoria „speranţe” (copii născuţi în 2002 şi mai mici) în prima fază a Campionatului Naţional. În Seria D, turneul al patrulea a fost organizat la Ploieşti, iar echipa antrenată de Adrian Moroianu şi-a jucat ultima şansă de a se califica în faza semifinală a campionatului, având în vedere că nu va participa la turneul al cincilea din cadrul acestei prime părţi a competiţiei. CSM20 BConform programului competiţional, fiecare dintre cele cinci echipe din cadrul seriei joacă doar la patru dintre cele cinci turnee organizate, CSM Ploieşti urmând să „stea” la ultimul turneu, care va avea loc la Bucureşti, în zilele de 4 şi 5 februarie.
Echipa ploieşteană, însă, şi-a asigurat, deja, calificarea la faza următoare, obţinând, la turneul din Sala „Olimpia”, două victorii din trei partide disputate. Elevii antrenorului Adrian Moroianu s-au impus în disputele cu CSŞ Râmnicu Sărat, scor 3:0 (25:10, 25:16, 25:16), şi cu CSŞ Buzău, scor 3:1 (25:23, 25:11, 22:25, 25:12), dar au cedat în duelul cu CSM Bucureşti, scor 0:3 (23:25, 21:25, 18:25).
CSM Ploieşti a acumulat, în total, 23 de puncte, aşteptând să vadă dacă va încheia pe locul al doilea sau al treilea în clasamentul final, în funcţie de rezultatele pe care le va obţine la ultimul turneu echipa CSŞ Buzău, care are 17 puncte, în vreme ce CSM Bucureşti are asigurat locul întâi.
La faza semifinală se califică primele două clasate din cele şapte serii şi cele mai bune două echipe de pe locul al treilea, astfel că echipa ploieşteană va avansa chiar şi dacă ar coborî pe poziţia a treia.
Lotul echipei ploieştene este alcătuit din următorii jucători: Saşa Ulian, Radu Tănăsescu, David Şchiopu, Arthur Ene, Andrei Neacşu, Vicenţiu Marin, Horaţiu Tudor, Antonio Neagu, Ene Tudor, Antoniu Giuvelea, Andrei Voicu, Cezar Dinu, Antonio Neagu şi Bogdan Nicolae.