Petre Apostol

Echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti nu are mult timp de pauză, deoarece reluarea Diviziei A1 este programată peste doar trei săptămâni, după ce s-a întrerupt de pe 17 decembrie 2016. Totuşi, echipa antrenată de Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu a jucat ultimul meci din campionat din 2016 pe 9 decembrie, reprezentat de înfrângerea de pe terenul formaţiei Volei Club Caransebeş.
În schimb, Tricolorul LMV a încheiat anul 2016 cu doar trei zile înainte de Ajunul Crăciunului, deoarece a evoluat, în premieră, în 16-imile CEV Challenge Cup, ratând, însă, calificarea mai departe, după o înfrângere dramatică, în „setul de aur”, în duelul din dublă manşă cu echipa campioană a Portugaliei, AJ Fonte do Bastardo Azores.
La momentul restartului în campionat, echipa ploieşteană speră să-l aibă în efectiv şi pe centrul Kostiantyn Zhylinskyi, accidentat la umărul drept, absentând de la ultimele trei etape disputate anul trecut, inclusiv la meciurile din cupa europeană. Iar ucraineanul Zhylinskyi este unul dintre cei patru internaţionali din lotul ploieştenilor, alături de românul Cosmin Ghimeş, Jose Carrasco Angulo, din Venezuela, şi Goran Skundric, din Serbia.
Totodată, până la reluarea competiţiei, în lotul echipei prahovene sunt aşteptate şi câteva noutăţi, menite să aducă mai multă linişte staffului tehnic, după o primă parte a sezonului cu multe accidentări, în primul rând, care au afectat nivelul de joc al formaţiei.
Cu toate acestea, Tricolorul LMV Ploieşti se află în grafic pentru îndeplinirea obiectivului, anume clasarea pe podium la finalul sezonului, ocupând, timp de trei etape, în această ediţie de campionat, chiar şi prima poziţie a ierarhiei. Echipa ploieşteană a pierdut o singură dată în Sala „Olimpia”, până acum, cu CS Arcada Galaţi, pe teren propriu reuşind să învingă ambele finaliste ale sezonului trecut, campioana SCM U Craiova şi vicecampioana Volei Municipal Zalău, pentru care înfrângerea de la Ploieşti a fost singura înregistrată din campionat.
Divizia A1 la volei masculin va reîncepe pe 21 ianuarie, iar Tricolorul LMV se va deplasa la Bacău, pentru confruntarea cu CS Ştiinţa din localitatea moldoveană. Apoi, pentru ploieşteni vor urma două meciuri pe teren propriu, restanţa cu VCM LPS Piatra Neamţ, pe 25 ianuarie, şi meciul cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, pe 28 ianuarie.
Luna februarie va fi una de foc pentru Tricolorul LMV, începând cu deplasarea pe terenul vicecampioanei Volei Municipal Zalău, pe 4 februarie, după care, pe 11 februarie, este programat singurul meci al lunii din Sala „Olimpia”, cu Steaua Bucureşti, urmat de partidele din deplasare, cu SCM U Craiova (18 februarie) şi cu CS Arcada Galaţi (25 februarie).
Prima fază a campionatului se va încheia în prima jumătate a lunii martie, când ploieştenii vor juca, în ordine, cu CS Unirea Dej (pe teren propriu, 4 martie), Universitatea Cluj (în deplasare, 8 martie), CSM Bucureşti (pe teren propriu, 11 martie).
La finalul fazei, primele şase clasate vor continua lupta pentru medalii, cu punctele deja câştigate, într-un mini-campionat cu zece etape, tur-retur, în vreme ce ultimele şase formaţii din clasament se vor duela, după acelaşi sistem, pentru a evita ultimele două locuri, retrogradabile, la sfârşitul competiţiei.
În acest moment, clasamentul arată astfel: 1. Steaua București 34p, 2. Volei Municipal Zalău 34p, 3. Arcada Galați 31p, 4. SCM U Craiova 26p, 5. Tricolorul LMV Ploiești 24p (un joc mai puţin disputat), 6. CSM București 22p, 7. Știința Explorări Baia Mare 16p, 8. Volei Club Caransebeș 14p, 9. Știința Bacău 11p, 10. Unirea Dej 10p, 11. Universitatea Cluj 7p, 12. VCM LPS Piatra Neamț 2p (un joc mai puţin disputat).