F. T.

Mai rar auzi sau vezi așa ceva: un autoturism a fost lovit de un tren. Mașina a fost avariată, dar și locomotiva garniturii feroviare a fost serios șifonată. Iar șoferul care se afla la volanul autoturismului, după ce a primit îngrijiri medicale, a refuzat internarea la spital !
Accidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, în jurul orei 14, la Bușteni, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe strada Piatra Arsă.
După cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) “Șerban Cantacuziono” Prahova, Raluca Vasiloaie, trenul implicat în accident era Regio 1645, care circula în sensul de mers București-Târgu Mureș. La respectiva trecere de nivel, a lovit un autoturism care – nu se știe încă din ce cauze – era chiar pe calea ferată şi a fost proiectat de tren la câțiva metri de terasament. Au fost avariate și mașina, dar și locomotiva. Ultima, se pare destul de rău, câtă vreme trenul a rămas staționat la locul accidentului, în așteptarea unei alte locomotive, de schimb, care urma să vină de la Sinaia!