Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni astăzi, începând cu ora 15,00, cu premierul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Finanţelor Publice, domnul Viorel Ştefan, pentru a discuta despre bugetul anului 2017, potrivit agendei şefului statului, publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
Purtătoarea de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat în urmă cu o zi că Iohannis a avut o discuţie cu premierul Grindeanu, pe care l-a invitat, împreună cu ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, pentru a discuta despre bugetul pe 2017 în contextul „îngrijorărilor” legate de „sustenabilitatea” măsurilor promise de PSD.
„Preşedintele vrea să afle direct de la premier planurile guvernului legate de buget”, a spus purtătoarea de cuvânt, precizând că este vorba de o „discuţie necesară pentru că există foarte multe îngrijorări în legătură cu sustenabilitatea măsurilor şi efectele pe care le-ar putea avea asupra economiei”.
Întrebată dacă au avut loc discuţii legate de buget şi cu oficiali ai BNR, purtătoarea de cuvânt a răspuns: „Nu pot să confirm sau să infirm existenţa acestor discuţii”.