Petre Apostol

Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan a reușit să se califice, pentru a doua oară, în mod consecutiv, pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem, după performanța înregistrată la US Open, anul trecut, obținând prezența și în runda inaugurală la Australian Open.
În vârstă de 23 de ani, sportiva din Sinaia, care a fost cap de serie numărul 11 în calificări, a învins-o, sâmbătă dimineață, în ultimul tur preliminar, pe Kai-Ling Zhang, din China, cap de serie numărul 19. La capătul unui meci care a durat două ore și 11 minute, Ana Bogdan a obținut victoria, cu scorul de 7-6 (3), 2-6, 6-2, cele două jucătoare fiind departajate, în final, de numai șase puncte la numărul total al punctelor câștigate pe parcursul partidei.
Competitoarea din Prahova a încheiat confruntarea cu 32 de mingi câștigătoare, față de 27 ale adversarei, în vreme ce la capitolul greșeli neforțate, jucătoarea din China a avut 46, iar sportiva tricoloră – 41.
Înainte de disputa cu Zhang, Ana Bogdan le eliminase pe Arantxa Rus, din Olanda, scor 3-6, 6-1, 6-4, respectiv Ellen Perez, din Australia, scor 6-2, 7-6 (7).
Sportiva din Prahova nu a avut mare noroc la tragerea la sorți, urmând să o întâlnească în primul tur de pe tabloul principal pe a 14-a favorită a turneului, rusoaica Elena Vesnina (foto – stânga). În vârstă de 30 de ani, originară din Lvov, Ucraina, Elena este una dintre cele mai valoroase jucătoare de dublu din lume, fiind campioană olimpică en-titre, alături de Ekaterina Makarova, la dublu având 14 titluri WTA câștigate în carieră, însă nici la simplu nu se descurcă rău, adjudecându-și două turnee din circuitul mondial profesionist.
În privința turneelor de Mare Șlem, la simplu, Elena Vesnina a reușit cea mai bună performanță a sa anul trecut, la Wimbledon, când s-a oprit în semifinale. La Australian Open, cea mai bună performanță a fost prezența în optimile de finală, în 2006 și în 2013, însă anul trecut nu a participat la simplu (prima oară după zece ediții consecutive; a câştigat trofeul la dublu mixt), iar la precedentele șapte ediții ale turneului o singură dată a reușit să treacă de primul tur.
Meciul dintre Ana Bogdan și Elena Vesnina va avea loc mâine dimineață, în jurul orei 4.00 în România, fiind a doua partidă programată pe terenul al treilea. Jucătoarea prahoveană se află la mijlocul secțiunii a treia de pe tabloului principal, cu favoritele 3 (Agnieszka Radwanska, Polonia) și 5 (Karolina Pliskova, Cehia). Câștigătoarea dintre Ana Bogdan și Elena Vesnina o va întâlni pe învingătoarea dintre Mandy Minella (Luxemburg) și Magda Linette (Polonia).
Ana Bogdan este, astfel, cea de-a şasea jucătoare din România de pe tabloul principal de la Australian Open, deja calificate în primul tur fiind Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea, Patricia Ţig.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentToată lumea în Comisie!
Articolul următorInfomedica