Marcel Marin

Ocupanta poziţiei a doua în clasamentul la zi al Ligii A Prahova – CS Blejoi (echipă care are acelaşi număr de puncte ca şi liderul Petrolul 52, anume 37 de puncte, dar un golaveraj inferior) a încheiat anul 2016 cu obişnuita petrecere pe care oficialii echipei, staff-ul tehnic şi jucătorii o bifează cu regularitate în ultimii ani.
Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute, au răspuns „prezent” toţi cei care au contribuit la frumoasele rezultate obţinute de CS Blejoi, club care, clar, „dacă ar vrea”, în viitor, ar putea face „încercarea” de a trece la un nivel superior – anume Liga a III-a.
Edilul Adrian Dumitru – care, prin Primăria Blejoi, este principalul susţinător al clubului de fotbal mai sus amintit, preşedintele Traian Biziniche, managerul sportiv Paul Mâinea au fost amfitrionii întâlnirii de final de an, una la care, demn de remarcat, este faptul că nu a lipsit niciunul dintre fotbaliştii care au îmbrăcat tricoul echipei pregătite de Răzvan Vlad în prima parte a sezonului.
Odată cu acest eveniment festiv s-a intrat şi în vacanţa de iarnă, reunirea echipei pentru pregătirea returului fiind programată la jumătatea lunii ianuarie, până atunci urmând să se decidă şi dacă, în februarie, se va efectua un cantonament centralizat, CS Blejoi fiind una dintre puţinele echipe prahovene de Liga A care îşi permit un asemenea “lux”, alături de programul obişnuit de antrenamente, cu două-trei şedinţe de pregătire pe săptămână.

Pleacă Lambru?

Strategia celor de la CS Blejoi pentru retur este aceea de a nu se pierde niciunul dintre jucătorii valoroşi, care au dat randament foarte bun în tur, atavicecampioni86-2cantul Cosmin Lambru (jucător născut în 1998, care are nu mai puţin de 18 goluri la activ în prima parte a sezonului) fiind cel în jurul căruia se vor purta “discuţii”. Asta pentru că jucătorul crescut de Petrolul, care în ultima etapă a Ligii I debuta pentru
SC FC Petrolul în primul eşalon naţional, în partida de la Craiova, şi care s-a remarcat în mod deosebit la Blejoi, ar putea trece la Petrolul 52, dar, în acelaşi timp, are şi ofertă fermă de la divizia B, Dunărea Călăraşi şi un club bucureştean, tot din Liga a II-a, dorind să-l transfere pe acesta.
Vor veni câţiva jucători tineri, majoritatea proveniţi tot din Centrul de Copii şi Juniori al defunctei Petrolul, “planul” fiind acela de a se găsi câte un jucător nou pentru fiecare compartiment în parte – defensivă, linia mediană şi atac – în cazul în care va pleca Lambru.
De remarcat că, până acum, tandemul ofensiv al Blejoiului, Lambru – Cristian Vasile, a marcat 32 de goluri în primul eşalon judeţean, dintre cele 60 înscrise, atacanţii lui Răzvan Vlad fiind cei mai prolifici din Liga A!