Lucian Avramescu

Întâlnirile de la Muzeul Pietrei, despre care am vorbit în urmă cu ceva vreme, ca acțiuni periodice de ținută, debutează pe 20 decembrie, peste câteva zile, cu o amplă expoziție de portrete realizate de graficianul Marian Avramescu.
În cele trei mari săli de piatră vor fi expuse câteva sute de lucrări din proiectul la care artistul lucrează de mai mulți ani, ”Cetățeni din satul Terra”. Pe ”ulița” New York pot fi întâlniți Obama și Trump, dar și Hemingway sau Faulkner. Pe ”ulița” București îi putem vedea, pe (în gând pe cei care nu mai sunt printre noi), Mihai Eminescu sau actorul Radu Beligan, dar și cetățeni din politică sau din mediul de afaceri la zi. Tot astfel, alte ”ulițe” ale satului Pământ au prins suflet și viață sub penelul artistului plastic cu zeci de premii internațioanale (medalia de aur la Olimpiada caricaturiștilor de la Beijing) sau naționale, ultimul la Brăila, marele premiu, cu o reprezentare de artiști din toată lumea, acum câteva zile.
Vă așteptăm, așadar, la Muzeul Pietrei din Sângeru, la vernisajul care va avea loc pe 20 decembrie, la orele 12.00.
Expoziția va rămâne la dispoziția publicului până pe 8 Martie 2017, în cele trei mari săli de piatră din conacul-muzeu. Mulțumim conducerii Romaqua Group-Borsec, pentru sprijinul acordat, ca sponsor al acțiunii. Așteptăm colegii noștri din media care au fost de acord să ne fie parteneri spre a difuza și relata acest moment care deschide seria de întâlniri de la Muzeul Pietrei – AMPress, TVR, Cotidianul, Ziarul Prahova, Prahova TV, România TV, Azi, Ultima Oră, dar și pe alții care vor să acorde spațiu acestui eveniment cultural găzduit de singurul Muzeu al Pietrei, clădit și donat poporului român prin strădania unui scriitor.