Petre Apostol

După debutul din Germania, de la Winterberg, Cupa Mondială de Sanie s-a mutat pe continentul american, iar după runda de la Lake Placid (Statele Unite ale Americii), a avut loc a treia etapă, pe pârtia care a găzduit probele de sanie, bob și skeleton de la Jocurile Olimpice din 2010, din Canada – Whistler.
La startul etapei de la Whistler, în reprezentativa României s-a regăsit și un sportiv prahovean, Valentin Crețu, care a concurat în cadrul probei de simplu masculin. Din păcate, competiția s-a desfășurat în regim redus, din cauza problemelor organizatorice, astfel că a avut loc doar o manșă, în vreme ce Cupa Națiunilor nu s-a mai disputat, competiție la care sportivul din Sinaia s-a situat pe locul al treilea la finalul sezonului anterior.
La etapa de la Whistler au participat primii 32 de sportivi conform clasamentului forului internațional, iar Valentin Crețu a reușit să mai avanseze încă o poziție față de runda precedentă. Dublu concurent la Jocurile Olimpice, format la CSO Sinaia, Crețu a încheiat întrecerea din Canada pe locul 22, cu o întârziere de 0.580 secunde față de învingător, americanul Tucker West, aflat la a doua victorie consecutivă.
În clasamentul general, sportivul prahovean se situează pe locul 21, cu un total de 54 de puncte, 52 de sportivi punctând până acum în ierarhia Cupei Mondiale. În fruntea clasamentului se află campionul mondial și olimpic Felix Loch, din Germania, cu 260 de puncte, urmat de conaționalul său Johannes Ludwig (255 puncte), în vreme ce austriacul Wolfgang Kindl încheie podiumul provizoriu (251 puncte).
Următoarea etapă este programată în acest final de săptămână, la Park City (Statele Unite ale Americii).