Bogdan Chitic

Antrenorul echipei masculine de baschet „sub 16 ani” a Clubului Sportiv Școlar Ploiești, Titi Mircea (43 ani), a plecat, la sfârșitul săptămânii trecute, în Anglia, pentru a se alătura soției sale în tentativa de a da curs unei provocări profesionale departe de casă.
Component al echipei naționale de juniori a României, care, în 1991, la Edmonton (Canada), s-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial – cea mai de succes aventură internațională a unei selecționate tricolore, Titi Mircea a ocupat, în două mandate, rolul de antrenor secund al fostei campioane a României, în sezonul 2005-2006 fiind colaboratorul lui Mladen Jojic, iar, în ediția 2013-2014, asistentul regretatului Vladimir Arnautovic.
În ultimele două sezoane, antrenorul ploieștean s-a dedicat echipelor „U16” ale CSM Ploiești (2015-2016) și CSȘ Ploiești (2016), ocupând, pentru o scurtă perioadă, anul trecut, și postul de antrenor secund al echipei masculine de seniori de la Clubul Sportiv Municipal.
„Din păcate, este tot mai greu să faci sport, în ziua de azi, în România, iar condițiile și munca prestată în țară, în ultima perioadă, nu au fost pe aceeași lungime de undă cu filozofia mea de a realiza baschet de performanță. De aceea, am decis să plec la Coventry, în Anglia, unde, în primă fază, mă voi ocupa de echivalarea și recunoașterea studiilor făcute în România, pentru ca, mai apoi, să pot dezvolta propriul meu proiect baschetbalistic”, ne-a declarat Titi Mircea.
Antrenorul de 43 de ani părăsește, astfel, CSȘ Ploiești la finalul fazei preliminare, în care a bifat un bilanț de patru victorii și șase înfrângeri, suficient pentru ca echipa prahoveană să obțină biletele pentru etapa recalificării semifinale.