V. Stoica

Pe 31 decembrie, începând cu ora 22.00, Primăria Ploiești intenționează să aducă artiști de marcă în centrul orașului, în parcarea dintre Palatul Culturii și Palatul Administrativ, pentru ca ploieștenii să pășească în noul an 2017 în ritm de muzică bună.
Cel puțin la nivel de intenție, municipalitatea ploieșteană are de gând să aloce suma de 200.000 de lei fără TVA (aproximativ 50.000 de euro) pentru un spectacol care ar trebui să dureze cel puțin trei ore, respectiv cel puțin o oră după miezul nopții.
Până la mijlocul săptămânii viitoare, ar trebui depuse ofertele de către firmele organizatoare de concerte în aer liber care ar putea să îi aducă la Ploiești pe cel puțin patru trupe sau soliști dintre cei preferați de autoritatea contractantă – Connect-R, Proconsul, Elena Gheorghe, Horia Brenciu, Andra, Smiley, Delia, Direcția 5, Sore, Alina Eremia sau Zdob și Zdub.
Deși prețul contractării trupelor sau a soliștilor pare destul de mare, este de remarcat că, anul trecut, unii dintre artiștii menționați în lista precizată au cerut chiar și 15.000 de lei (vorbim aici despre solist și trupa aferentă).
Conform solicitărilor autorității contractante, fiecare artist care va evolua pe scena pe care tot organizatorul spectacolului o va pune la dispoziție va trebui să “presteze” cel puțin 40 de minute.
Câștigătorul licitației va fi obligat, conform caietului de sarcini, să vină cu scena acoperită cu schelă de aluminiu, cu cort profesional pentru artiști, în apropiere de scenă, care să fie dotat cu sursă de lumină, cu oglindă, cu masă, scaune și suport pentru umerașele cu ținutele de scenă, plus patru tunuri de căldură – unul pentru cortul artiștilor și trei pentru scenă.
Instalațiile de sunet, video și de lumini vor trebui să fie asigurate – inclusiv montajul acestora și al scenei – tot de către firma organizatoare care va semna contractul de prestări servicii cu Primăria Ploiești.