Memorialul „Vladimir Arnautovic”a adunat peste 1.000 de spectatori la Sala Sporturilor

Bogdan Chitic, foto: Mirela Oprea

Emoții, aduceri aminte, ropote de aplauze, toate acestea asezonate cu baschet de calitate și demonstrații ale celor mai mici juniori, coregrafii ale mini-majoretelor, dar și un flash-mob pe ritmuri sârbești. Coordonatele unei seri de excepție în memoria „profesorului” Vladimir Arnautovic s-au scris cu multă muncă, pricepere și har, sâmbătă, în „Olimpia” atât de dragă celui care a fost mai mult decât un antrenor de baschet, un multiplu medaliat sau un învingător prin definiție. „Dado”, un om printre cei mulți și vocali, un părinte, un prieten, dar, mai ales, un mentor a părăsit prematur propria casă pentru a o veghea de sus, alături de câțiva oameni atât de dragi și apropiați lui, iar, în weekend, deși fizic nu a mai putut fi prezent pe parchetul arenei ploieștene, a existat în fiecare colțișor, la fiecare „time-out” și, câte puțin, în fiecare dintre cei peste 1.000 de suporteri prezenți în sală.
În organizarea Clubului Sportiv Universitar Ploiești și a „fraților” mai mici, de la Ploiești Basketball, prima ediție a Memorialului „Vladimir Arnautovic” a reunit la Sala Sporturilor câteva nume și figuri marcante a tot ceea ce a însemnat baschet de performanță, în ultimii 15 ani, în orașul nostru. Cătălin Burlacu, Ionuț Georgescu sau Vlad Negoițescu au răspuns prezent acestui eveniment încărcat și, totodată, încercat de sentimente dintre cele mai complexe, au luat loc în tribună și au urmărit, cu lacrimi în ochi, montajele video pregătite de către organizatori.

Mesajul lui „Dado“ a emoționat o sală întreagă

„Bună seara, Ploiești, bună seara, celei mai bune echipe de baschet din România și celei mai frumoase galerii. Îmi pare rău că nu sunt acolo. Vă salut!”, sunt cuvintele pe care Vladimir Arnautovic le rostea la prezentarea multiplei campioane a României, înaintea primului meci oficial din sezonul 2006-2007 și care, sâmbătă, au rulat din nou, în liniște, la Sala Sporturilor, în aplauzele întregii asistențe. Au fost sorbite, cu aceeași plăcere, de oameni care i-au fost alături, pe toată durata mandatului de la Ploiești, de suporteri care l-au avut drept idol al tribunelor sau de simpli spectatori ce au dorit să vină la acest eveniment. Cu toții și-au adus aminte de puterea cuvântului său, de zâmbetul unui om pe care războiul nu a putut să-l răpună și de mentalitatea de campion, înrădăcinată în „Olimpia”.
Căpitanul și președintele au luat cuvântul!
Într-o seară cu o puternică încărcătură emoțională nu puteau lipsi discursurile unor oameni care l-au cunoscut, l-au apreciat și l-au iubit în adevăratul sens al cuvântului. Fostul căpitan al multiplei campioane CSU Asesoft Ploiești, Cătălin Burlacu, și fostul președinte executiv al grupării, Ionuț Georgescu, actualmente manager la Steaua CSM EximBank București, dar care a purtat, sâmbătă seară, tricoul de joc al regretatului Vladimir Arnautovic, au ținut ample alocuțiuni la centrul terenului, în care au vorbit despre omul, prietenul și antrenorul „Dado”, despre performanțele ultimilor 15 ani, la Ploiești, cu promisiunea asumată că, într-o zi, se vor întoarce în „Olimpia” pentru a începe un nou paragraf din istoria baschetbalistică a orașului. Pentru „Dado” și pentru toți eroii din teren care ne-au părăsit prematur, în ultimul deceniu!

Învățăminte sârbești pentru juniorii de la CSU Ploiești

7-b
Invitați la acest eveniment pregătit în cele mai mici detalii, în ultimele săptămâni, au fost sârbii de la Foka Kragujevac, un club în plină ascensiune în țara vecină, al cărui sector juvenil produce, an de an, jucători de certă valoare în propria penieră, ajunși, mai apoi, și nu de puține ori, „motiv de scandal” între coloșii Partizan și Steaua Roșie Belgrad. Astfel, formația „sub 16 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploiești și-a măsurat forțele cu echipa aceleiași categorii de vârstă de la Foka, iar, la final, după un joc controlat în mare parte de către vizitatori, tabela a dat câștig de cauză vizitatorilor, 49-45. Trebuie menționat, însă, faptul că antrenorul sârb al ploieștenilor, Ivan Gemaljevic, a rulat întreg lotul de jucători, meciul în sine reprezentând un antrenament mai mult decât util în perspectiva jocurilor oficiale din cadrul fazei semifinale a Campionatului Național „U16”, unde CSU Ploiești a ajuns, în acest sezon.

Demonstrații de baby și minibaschet, dansuri și voie bună

7-c
Pentru că lui Vladimir Arnautovic nu i-a plăcut niciodată să-și vadă triști fanii din „Olimpia”, organizatorii au pregătit la jumătatea fiecărui sfert, dar și în pauzele dintre secvențele meciului, demonstrații de baby și minibaschet ale copiilor de la Ploiești Basketball, ale juniorilor „U13” și „U16” B de la CSU Ploiești, precum și ale fetițelor din trupa de majorete. Așadar, tuturor copiilor pregătiți de Elena Stan, Bianca Barbu, Ivan Gemaljevic și Zoran Mladenovic li s-a oferit șansa să apară, preț de câteva minute, pe parchetul sălii, iar, la final, după acel flash-mob pe ritmurile melodiei „Ruska Ruska” – atent pregătit în ultimele săptămâni, au primit cadouri din partea lui Moș Craciun și a ajutoarelor sale, în frunte cu partenerii acestui eveniment: Alka Trading SRL, Danone, GP Hotel, Restaurant Orizont, Cora și AFI Palace Ploiești, în colaborare cu Intersport.
„Sunt mulțumit, dar, în același timp, extrem de mulțumit. Exceptând faptul că nu am avut timp să-mi salut părinții aflați în tribună, și nici să-i mulțumesc colaboratoarei mele, Andreea Dumitru, pentru ajutorul acordat, vreau să spun că mesajul pe care noi l-am transmis încă de luna trecută a fost în totalitate recepționat de spectatorii din Ploiești. Am avut în sală și câțiva colegi bucureșteni de la Sports Business Academy, care au avut numai cuvinte de laudă la final, referitor la organizarea acestui eveniment. Dorim să creștem de la an la an cu acest memorial și, pentru că Sărbătorile de Iarnă se apropie, doresc, în final, să urez întregii suflări baschetbalistice din Ploiești un Crăciun Fericit și un An Nou mai bun și mai prosper”, a declarat Ionuț Urzeală, președintele secției de baschet din cadrul CSU Ploiești.