rezultate-86-arezultate-86-b

Petre Apostol

Reprezentantele Clubului Sportiv Municipal Ploieşti au reuşit, la propriu, să aducă oraşul pe harta gimnasticii ritmice internaţionale, atrăgând atenţia la primul concurs din istorie de acest fel organizat în Emiratele Arabe Unite, la Dubai – DuGym Cup. Elevele antrenoarelor Liliana Băescu (arbitru la competiţie) şi Simona Puiu au câştigat 13 medalii din 14 posibile, toate cele patru gimnaste urcând pe podiumul de premiere.
În prima zi a competiţiei, de la CSM Ploieşti au intrat în concurs Livia Harcan (aflată anul acesta în calcule pentru includerea în lotul României la Campionatele Europene de junioare) şi Gabriela Constantin. Livia Harcan a avut evoluţii foarte bune, reuşind să câştige medalii la ambele obiecte la care a participat, cucerind aurul la minge şi argintul la măciuci, dar a obţinut, de asemenea, medalia de argint la individual compus, cu două exerciţii.
În plus, gimnasta ploieşteană a primit şi o distincţie specială, fiind desemnată „Miss Graceful” de către organizatori (în foto, centru, alături de antrenoarea Simona Puiu şi colega sa Gabriela Constantin).
Gabriela Constantin şi-a arătat, de asemenea, valoarea, obţinând o „triplă”: medalii de argint la coardă, cerc şi individual compus.
În ziua a doua de competiţie au întrat pe covorul de concurs celelalte două gimnaste de la CSM Ploieşti: Denisa Stoian (prezentă în lotul României la Campionatele Europene de junioare şi nominalizată pentru a participat la Jocurile Olimpice de Tineret de anul viitor) şi Miruna Ciocîrlan, ambele fiind desemnate, recent, printre cele mai valoroase zece gimnaste din ţară, de forul naţional de specialitate.
Denisa Stoian (în foto, pe podium) a adunat patru medalii la categoria sa, cucerind medalia de argint la cerc, în vreme ce la exerciţiile de la măciuci şi panglică a obţinut medaliile de bronz, la fel ca şi în concursul de individual compus.
Miruna Ciocîrlan s-a ridicat, de asemenea, la înălţime, câştigând medalia de argint la minge şi medalia de bronz la panglică, urcând pe a treia treaptă a podiumului la individual compus.
Astfel, bilanţul secţiei ploieştene este de 13 medalii: una de aur, şapte de argint şi cinci de bronz. Din România au mai participat două sportive de la CSŞ „Anghel Saligny” Iaşi, Andreea Verdeş şi Laura Aniţei, antrenoare Cătălina Radu, care au adăugat încă opt medalii palmaresului României de la competiţia din Dubai (două medalii de aur, cinci de argint şi una de bronz).
De menţionat că prezenţa la competiţie pentru gimnastele de la CSM Ploieşti s-a realizat prin intermediul programului „Ploieştiul, pe harta gimnasticii ritmice internaţionale”. Iar, înainte de a reveni în ţară, au luat parte la un masterclass susţinut de medaliata cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Rio, Anna Rizatdinova (Ucraina), şi de alte două gimnaste de nivel mondial, Dora Vass (Ungaria) şi Mariya Mateva (Bulgaria).