Absent de pe terenul de tenis din cauza unei accidentări, Rafael Nadal (9 ATP) va reveni la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi, programat în perioada 29-31 decembrie. Spaniolul îl va înfrunta, în prima zi a competiţiei, pe cehul Tomas Berdych (10 ATP).
La competiţia din capitala Emiratelor Arabe Unite, „Mubadala World Tennis Championship”, vor mai fi prezenţi britanicul Andy Murray (1 ATP), canadianul Milos Raonic (3 ATP), belgianul David Goffin (11 ATP) şi francezul Jo-Wilfried Tsonga (12 ATP). Tot în prima zi a competiţiei, David Goffin îl va înfrunta pe Jo-Wilfried Tsonga.
Andy Murray este calificat direct în semifinale, urmând să joace vineri cu învingătorul meciului dintre Goffin şi Tsonga. La rândul său, Milos Raonic va evolua tot în penultimul act, împotriva câştigătorului partidei dintre Nadal şi Berdych. Sâmbătă, în ultima zi a competiţiei, sunt programate meciul pentru locul trei şi finala. Rafael Nadal este câştigătorul ediţiei de anul trecut a turneului de la Abu Dhabi. Ibericul a trecut în finală de Milos Raonic, scor 7-6(2), 6-3. Nadal a mai cucerit trofeul şi la ediţiile din 2010 şi 2011. Nadal nu a mai disputat nicio partidă de două luni şi jumătate din cauza unei accidentari la încheietura mâinii stângi. Ultima finală disputată de Nadal datează din luna aprilie a acestui an, atunci când s-a impus la Barcelona (turneu din categoria 500). În 2016, ibericul a câştigat două turnee: Monte Carlo şi Barcelona.