V. Stoica

În zona rupturii apărute pe câteva zeci de metri pe DN1, lângă localitatea Cornu, se va interveni zilele acestea pentru a se lua măsuri de consolidare temporară a malului care a alunecat la vale.
Șeful Secției Drumuri Naționale Ploiești, Ionel Ciobanu, a declarat, pentru ziarul Prahova, că în prezent este în derulare proiectarea pentru executarea lucrărilor de consolidare a drumului național pe banda care a fost afectată, însă, deocamdată, se vor transporta în zonă bucăți de prefabricate care să susțină malul care s-a surpat, pentru o consolidare temporară. Această intervenție de urgență este obligatorie pentru ca banda din DN1 afectată deja să nu se surpe și mai mult sub acțiunea precipitațiilor și a alunecărilor de teren.
La sfârșitul lunii noiembrie, o comisie coordonată de reprezentanți ai ISU Prahova a elaborat un proces verbal de constatare a calamității produse pe DN1, în zona kilometrului 98, pe o distanță de 50 de metri. Potrivit informațiilor prezentate în documentul respectiv, alunecarea de teren care a afectat banda 1 pe sensul de mers Brașov-Ploiești s-a produs pe o lungime de circa 50 de metri, o lățime de șapte metri și o adâncime de aproximativ 15 metri. De atunci, traficul rutier este întrerupt pe banda respectivă, pentru că exista riscul ruperii platformei Drumului Național 1 sub efectul traficului greu și, de asemenea, foarte intens.