Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu susţine că în cadrul întrevederii pe care a avut-o la două zile după alegerile parlamentare, preşedintele Klaus Iohannis i-a propus să facă parte dintr-o coaliţie de centru-dreapta cu PNL, USR, PMP, UDMR şi minorităţi.
”Ne-a prezentat dorinţa domniei sale de a realiza o altă majoritate. O majoritate alcătuită din PNL, ALDE, USR, PMP, UDMR plus minorităţi. Pe hârtie ar fi însumat puţin peste 50%, dar ar fi desconsiderat opţiunea majoritară a electoratului”, a relatat liderul ALDE la o emisiune tv.
El a precizat că întâlnirea nu a avut loc la Palatul Cotroceni, iar el a fost însoţit de Daniel Constantin, în vreme ce Klaus Iohannis a fost singur.
”Pentru mine surprinzător a fost că această propunere a fost însoţită de o serie de consideraţii ale preşedintelui pe care eu le-am apreciat ca fiind mai degrabă parte a unui bluff, o încercare de intimidare a noastră, a mea şi a colegului meu, în speranţa că vom ceda şi ni se vor înmuia picioarele şi că vom accepta o astfel de formulă”, a mai afirmat Tăriceanu. El a reiterat că şeful statului i-a spus că va face tot ce îi stă în putinţă să împiedice aducerea PSD la guvernare, ALDE urmând să fie o victimă.
”La întrevederea pe care am avut-o cu preşedintele a doua zi după anunţarea rezultatelor alegerilor, domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu numi un premier din partea PSD şi pentru a evita aducerea PSD la guvernare. A spus că vrea să declanşeze un război total, lucru pe care astăzi îl vedem prinzând contur”, a relatat copreşedintele ALDE.
Acesta a mai afirmat că preşedintele ignoră rezultatul alegerilor ”din dorinţa de a arăta că poate să facă un exces de putere, de autoritate” şi doreşte declanşarea unei crize politice pe care PSD –ALDE vrea să o evite.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentOful cititorului
Articolul următorŞapte cai…