Bogdan Chitic

Mult aşteptata trecere a mărcilor Petrolul în patrimoniul Asociaţiei Petrolul 52 nu s-a materializat nici cu prilejul ultimei şedinţe de Consiliu Local. Deşi trecut pe ordinea de zi, proiectul iniţiat de consilierul Florin Neagu nu a primit avizul Comisiei Juridice şi nu a putut fi supus votului celor 23 de consilieri locali prezenţi la şedinţă.
„Consider că proiectul este făcut în mare grabă, pe genunchi, şi nu îndeplineşte toate criteriile necesare pentru trece prin Consiliul Local. Cu toţii ne dorim ca mărcile Petrolul să ajungă la echipa ploieştenilor, dar nu putem lua o decizie pripită, care, ulterior, să ne tragă la răspundere. Propun să studiem cu atenţie problema şi să cerem părerea colegilor de la Cluj, Iaşi sau Craiova, care au traversat situaţii similare şi, cel mai târziu pe 15 februarie, să putem supune la vot un astfel de proiect. Tocmai aceste precedente existente vor asigura legalitate unei asemenea mişcări”, a declarat preşedintele de şedinţă, George Botez.

fara-sport-pe-lista-de-prioritati-a-executivului-local2

Consilierul Neagu şi-a dat demisia în semn de protest

În prezenţa a peste 50 de suporteri petrolişti, care au desfăşurat mai multe bannere cu trimitere la acest caz, dar şi a antrenorului Octavian Grigore şi a preşedintelui Cristi Vlad, consilierul Florin Neagu a hotărât să părăsească sala de şedinţe, nu înainte de a-şi scrie demisia. „Dacă vă bateţi joc de acest proiect la care am muncit în ultima lună, vă rog să luaţi act de demisia mea”.

Clubul Sportiv Municipal rămâne în joc de glezne

Nici cel de-al doilea proiect de interes în sportul ploieştean, prezent pe ordinea de zi a Consiliului Local – rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2016 la Clubul Sportiv Municipal – nu a primit undă verde, de această dată, din partea direcţiei
economice!
Astfel, nici acesta nu a putut fi supus votării de către aleşii locali, spre nemulţumirea viceprimarului Cristian Ganea – delegat de edilul Adrian Dobre să gestioneze situaţia de la CSM, şi a directorului general al clubului, Cezar Stoichiciu, prezent în sală.