A crescut numărul polițelor de asigurare a locuințelor

Potrivit unei statistici a Polului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), citată de Agerpres, numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut cu 10%, ajungând, la sfârșitul lunii noiembrie a anului curent la 1.721.368, comparativ cu 1.563.962 poliţe PAD active la finalul lunii noiembrie 2015.
Statistica PAID mai menționează și faptul că peste 75 la sută dintre poliţele active la nivel naţional erau încheiate în mediul urban , iar celelalte -în mediul rural.
În funcție de regiuni, cele mai multe poliţe active sunt în Transilvania, Bucureşti (19%) şi Muntenia.

Criză de forță de muncă în domeniul panificației

Președintele Patronatului Român din Industria de Morărit și Panificație (ROMPAN), Aurel Popescu, a declarat pentru Agerpres că una dintre marile probleme cu care se confruntă sectorul de panificație este forţa de muncă. “Avem mari probleme (în acest sector – n.n.), întrucât ajutoarele de la stat care s-au dat ani la rând au stricat complet conceptul de muncă şi, ca să fiu direct, nu prea mai există dor de muncă. Noi ne lovim acum de acest lucru pentru că mulţi se bucură că intră în şomaj, îşi iau şomajul, dar lucrează «la negru» şi aşa se face şi evaziune fiscală”, a mai precizat președintele ROMPAN.

Se propune modificarea unor formulare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a propus modificarea modelului și conținutului unor formulare folosite pentru declararea veniturilor realizate, conform site-ului Profit.ro.
Printre formularele vizate se numără „Declarația privind veniturile realizate din România”; „Declarație privind veniturile realizate din străinătate”; „Declarație anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică și entități supuse regimului transparenței fiscale”; “Cererea privind destinația sumei reprezentând până la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii” ș.a. Modificările vizează simplificarea procedurilor de completare a formularelor utilizate în prezent.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe intelepte
Articolul următorFilmul zilei