Judecători plătiți cu 3.000 de dolari pe zi !

Cei trei judecători care arbitrează litigiul dintre statul român și Gabriel Resources- acționarul majoritar al Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) sunt plătiți cu câte 3.000 de dolari pentru fiecare zi în care se ocupă de această speță. La suma respectivă se adaugă diurna și rambursarea diverselor cheltuieli, menționează site-ul Profit.ro.
„Fiecare membru al Tribunalului care arbitrează litigiul primește 3.000 de dolari pentru fiecare zi de întrunire sau pentru fiecare interval de 8 ore de muncă legată de procedura de arbitraj, precum și diurnă și rambursarea cheltuielilor de transport și a altor cheltuieli”, mai arată Profit.ro.

Depozitele populației și ale firmelor la bănci s-au majorat

În luna noiembrie a anului curent, depozitele populației și ale firmelor în bănci s-au majorat cu 1,6% față de luna precedentă, ajungând la 263,15 miliarde de lei, reiese din datele publicate de către Banca Națională a României (BNR), citate de Agerpres.
În perioada menționată, depozitele în lei ale gospodăriilor populației au crescut cu 2,5%, depășind 100 de miliarde de lei. Ca ritm anual, la 30 noiembrie 2016, depozitele în lei ale persoanelor fizice au înregistrat o creștere de 12,1% (12,9% în termeni reali) față de 30 noiembrie 2015. Totodată, depozitele în monedă națională ale persoanelor juridice (societăți nefinanciare și instituții financiare nemonetare) au urcat cu 2,6%, până la 78,44 miliarde de lei.

Indicatorul de încredere macroeconomică pentru România rămâne constant

Indicatorul de încredere macroeconomică CFA în ceea ce privește România a rămas relativ constant în luna noiembrie, comparativ cu luna anterioară, la valoarea de 65,6 puncte, în creştere cu 0,6 puncte, arată Agerpres.
Indicatorul CFA România de încredere macroeconomică a fost lansat în mai 2011 și reprezintă un indicator prin care se doreşte cuantificarea anticipaţiilor analiştilor financiari cu privire la activitatea economică în România pentru un orizont de timp de un an.