Două treimi dintre firmele mici și mijlocii dețin un site

Potrivit site-ului News.ro, care citează un studiu realizat de companiile Smart Bill și Canopy, aproape 70 la sută dintre companiile mici și mijlocii din România dețin un site pe Internet.
Totodată, aceeași sursă mai menționează că reprezentanții a peste 60 la sută dintre companiile care nu au un site propriu consideră că nu este necesară o prezență online pe motiv că afacerea este la început și nu au avut până acum resurse pentru activarea unui site.

Investiţiile străine în România – la un nivel record

În primele zece luni ale anului curent, companiile străine au făcut investiţii directe în România în valoare de 3,736 miliarde euro, în creștere cu aproximativ 9 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce reprezintă un nivel record al ultimilor opt ani, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), citate de economica.net.
Investițiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 3.736 milioane de euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat 2.951 milioane de euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 785 milioane de euro”, mai precizează economica.net, citând un comunicat al Băncii Naționale a României.