• În luna noiembrie, inflația s-a accentuat

Potrivit datelor Institutului Națíonal de Statistică (INS), citate de Agerpres, în luna noiembrie a acestui an, scăderea prețurilor a accelerat, din nou, inflația.
„Prețurile de consum, măsurate prin indicele prețurilor de consum (IPC), au fost mai mici cu 0,7% în luna noiembrie 2016 comparativ cu luna noiembrie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al prețurilor de consum (IAPC), rata anuală a prețurilor de consum a fost de—0,2%”, se menționează în comunicatul transmis Agerpres de către INS.

  • Se estimează o creștere a dobânzilor

Creșterea dobânzilor, în cursul anului viitor, este considerată foarte probabilă și în România de către analiștii economici, fiind luată în calcul inclusiv de către Ministerul Finanțelor Publice, arată Profit.ro.
În acest context, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că a fost deja prevăzută, în proiectul de buget pentru anul următor, o sumă suplimentară de 800 milioane de lei, aceasta intrând la capitolul cheltuielilor cu dobânzile. Creșterea cheltuielilor la acest capitol a fost inclusă în proiectul bugetului pe anul viitor pe care Anca Dragu a declarat că-l va lăsa pe biroul succesorului său, urmând ca aprobarea proiectului să rămână la latitudinea viitorului Guvern.

  • Din 10 firme cu profit, nouă sunt cu capital românesc

Cele mai multe companii profitabile şi, totodată, considerate ca fiind de încredere sunt firmele cu capital românesc, acestea fiind şi principalele care susţin economia României, conform datelor Mediafax.
Sursa citată mai arată că în top se mai află firme cu capital din Italia, Germania, Ungaria etc.
De asemenea, Mediafax mai menționează că majoritatea companiilor profitabile şi considerate de încredere înregistrează o vechime de 24 de ani pe piaţă.