Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare a Societății de Asigurare- Reasigurare LIG Insurance SA, în urma constatării stării de insolvență și a declanșării procedurii de faliment, potrivit unui comunicat de presă al instituției remis AGERPRES.
De asemenea, consiliul a avizat numirea lui Robert Grigore în funcția de director general adjunct la societatea Credit Europe Asigurări — Reasigurări, a lui Marian-Cristian Grăjdan în funcția de director general adjunct la societatea Asito Kapital, a Elenei Filicioaia — director general adjunct la SAI Vanguard Asset Management, Mircea Constantin — director la SAI Muntenia Invest, și a Marianei Tania Mălureanu— director la SAI Sira S.A.
Consiliul a avizat 60 agenți și a retras avizele pentru alți 72 agenți care desfășoară activități de marketing pentru fondurile de pensii facultative și administrate privat.
Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare nebancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe.