Petre Apostol

Una dintre speranţele secţiei de înot de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, Clara Spînu (în foto, alături de profesorul Toma Miriţescu), şi-a adăugat noi performanţe în palmares, fiind prezentă, de curând, la două competiţii, pe plan naţional şi internaţional. De asemenea, alături de înotătoarea ploieşteană, au mai confirmat şi alţi sportivi de perspectivă dintre elevii profesorilor Graţiela Marin şi Toma Miriţescu.
La Campionatele Naţionale de poliatlon pentru cadeţi (12-14 ani), desfăşurate la Piteşti, Clara Spînu, în vârstă de 13 ani, a obţinut locul al treilea în clasamentul general al competiţiei, după ce a câştigat probele de 100 m spate, 100 m fluture şi 100 m liber, dar s-a situat şi pe locul al doilea la 100 m liber şi pe a treia poziţie la 200 m mixt.
Astfel, cu un total de 311 puncte, înotătoarea ploieşteană a încheiat pe a treia treaptă a podiumului final la categoria fete 13 ani, în urma sportivelor Claudia Tolea (Aqua Team Bucureşti – 322 puncte) şi Ingrid Huszar (CS Crişul Oradea – 321 puncte), într-o ierarhie în care au punctat 59 de concurente.
De la CSŞ Ploieşti s-a mai remarcat şi Luca Ichim, la categoria băieţi 12 ani, sportivul prahovean obţinând locul al treilea la proba de 100 m spate.
De asemenea, ar fi de menţionat şi progresul arătat de următorii sportivi de la CSŞ Ploieşti: Andrei Podeanu, Horia Stan, Andrei Dumitraşcu, Laria Dobre, Mihaela Ciauş, Alexandra Mărgărit, Iulian Ghinescu, Alexandru Picioruş.
Înainte de participarea la campionatul de la Piteşti, Clara Spînu a fost prezentă la o întrecere internaţională, făcând parte din lotul naţional al României la Concursul Ţărilor Central Europene, desfăşurat la Kosice, în Slovacia, şi destinat echipelor de juniori.
Sportiva ploieşteană, care a fost însoţită de profesorul Toma Miriţescu, inclus în stafful tehnic al României, a avut evoluţii bune, deşi nu a concurat la probele la care înregistrase cele mai bune performanţe ale sale, ocupând locul al şaselea în competiţiile de 400 m liber şi de 800 m liber. Totodată, Clara Spînu a mai făcut parte şi din ştafetele clasate pe locul al cincilea la probele de 4×100 m liber, respectiv 4×200 m liber.
În clasamentul general al competiţiei, la care au fost prezente echipe din nouă ţări, România a încheiat pe locul al treilea, în urma Ungariei şi Poloniei.
„Mulţumim, în primul rând, lui Dumnezeu pentru ceea ce ne oferă. De asemenea, mulţumiri aducem şi conducerilor şcolilor la care copiii învaţă, deoarece au nevoie de înţelegerea profesorilor pentru a-şi putea desfăşura activitatea şi pe plan sportiv”, au dorit să adauge profesorii clubului ploieştean.
Pentru Clara Spînu, anul viitor obiectivul principal va fi îndeplinirea baremului pentru calificarea la Campionatul European.