N.Dumitrescu

 

După ce rezultatele alegerilor parlamentare din 11 decembrie au fost confirmate, cinci formaţiuni politice reuşind să treacă de pragul impus pentru accederea în Parlament, se poate spune că etapele necesare alegerii noului legislativ au ajuns la punctul final. Ieri, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Prahova a înmânat noilor parlamentari de Prahova documentele doveditoare ale alegerii în funcţia de deputat şi senator. Deşi fuseseră convocaţi toţi cei nouă parlamentari – conform atribuirii „în prima tranşă”, pe partide, a mandatelor – la Casa Albă din Ploieşti – unde a fost amenajat sediul BEJ – nu au răspuns invitaţiei toţi aleşii, fiind înregistrate două absenţe. Şi încă o observaţie: deşi înmânarea acestor documente ar fi trebuit să constituie, teoretic, un moment de bucurie, în care să se facă dovada echipei, care constituie de fapt baza unei formaţiuni politice, unii dintre proaspeţii parlamentari, deşi aparţineau aceluiaşi partid, n-au venit împreună, ci pe rând, excepţie făcând cei de la PSD.

Ieri, noii parlamentari de Prahova au intrat în posesia certificatelor doveditoare a alegerii lor în funcţia de deputat şi senator. Evenimentul a avut loc după prânz, la sediul Biroului Electoral Judeţean Prahova, amenajat în Palatul Administrativ – Casa Albă cum mai este cunoscută de către ploieşteni. Documentele au fost înmânate „primei tranşe” de parlamentari, respectiv reprezentanţilor partidelor pentru care, iniţial, au fost repartizate mandate de deputat şi senator. Şi anume: la PSD- cinci mandate de deputat şi două de senator, PNL – două mandate de deputat şi un mandat de senator, ALDE – un mandat de deputat, USR – un mandat de deputat. Trebuie menţionat că, deşi era de aşteptat ca noii aleşi să vină pe grupuri, ca reprezentanţi ai aceluiaşi partid, pentru a face dovada că fac echipă nu doar în campania electorală, ci şi după – cum a fost cazul acelora de la PSD – noii aleşi nu doar că au lipsit, dar la sediul BEJ Prahova au venit pe rând, aşa cum a fost cazul celor de la PNL. De menţionat şi că înmânarea acestor documente nu a fost făcută într-un cadru aşa zis de gală, poate şi de aceea unii dintre proaspeţii aleşi au considerat că nu e cazul să se îmbrace la …”ţol festiv”.

3-a
În ceea ce priveşte prezenţa la BEJ Prahova, primul parlamentar care a venit la ora fixată pentru înmânarea documentelor – 13,00 – a fost deputatul ALDE Graţiela Gavrilescu (foto 1), urmată la câteva minute de către liberalul Sorin Răzvan Prişcă. După vreo zece minute, îmbrăcat sportiv, cu blugi, hanorac şi jachetă de fîş, s-a prezentat Dan Răzvan Rădulescu (foto 2), din partea USR. A venit apoi senatorul liberal Iulian Dumitrescu, după care a apărut întreg grupul PSD, respectiv deputaţii Rodica Paraschiv, Cornel Nanu, Andrei Nicolae, Laura Moagher şi senatorii Emanoil Savin şi Radu Oprea. După cum am aflat, au lipsit „motivat” cei care au câştigat un mandat de deputat – Ludmila Sfîrloagă (PSD)şi George Ionescu (PNL).

3-b
La câteva ore după înmânarea acestor documente, de la Biroul Electoral Central a venit şi confirmarea că, în urma redistribuirii voturilor de la nivel naţional, în Prahova vor mai primi mandate de parlamentar alte patru persoane. Este vorba despre Teodor Meleşcanu (ALDE) şi George Nicolae Marussi (USR) la Senat şi Roberta Alma Anastase (PNL) şi Cătălina Nicoleta Bozianu (PMP) pentru Camera Deputaţilor, toţi patru urmând să intre în posesia documentelor de parlamentar astăzi.
După cum s-a anunţat, toţi parlamentarii nominalizaţi vor depune jurământul de învestire în funcţie – la Bucureşti, în sediul Casei Poporului – la începutul săptămânii viitoare.

Cine sunt noii aleşi ai prahovenilor

Dintre cei care au primit voturi de la prahoveni pentru a-i reprezenta în Parlament, realeşi au fost doar câţiva, cât să-i numeri pe degetele unei singure mâini. Este vorba despre Graţiela Gavrilescu, Roberta Anastase, George Ionescu şi Radu Oprea, întrucât senatorul Iulian Dumitrescu, deşi prahovean, în mandatul trecut a fost parlamentar în alt judeţ.
Dar, iată cine sunt noii aleşi ai prahovenilor. Camera Deputaţilor – Rodica Paraschiv (PSD, născută la data de 29.01.1960) este fost prefect al judeţului, inginer de profesie, ultimul loc de muncă fiind în cadrul Consiliului Judeţean Prahova, ca director executiv; Cornel Nanu( PSD, născut la data de 12.11. 1955) este actualul primar al comunei Cornu, de profesie fiind maistru mecanic; Nicolae Andrei (PSD, născut la data de 2.11.1984) este consultant, de profesie fiind specialist în ştiinţe politice; Mihaela Laura Moagher (PSD, 20.02.1980) este directorul Administraţiei Parcului Memorial „Constantin Stere“, de profesie jurist; Ludmila Sfîrloagă (PSD, născută la data de 27.05.1960) deţine funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, de profesie fiind inginer; George Ionescu (PNL, născut la data de 31.03. 1968), inginer de profesie; Răzvan Prişcă (PNL, născut la data de 15.06.1987), jurist; Roberta Anastase (PNL, născută la data de 27.03.1976), sociolog; Dan Răzvan Rădulescu ( USR, născut la data de 23.03.1981),muzeograf, profesor; Graţiela Gavrilescu (ALDE, născută la data de 24.06. 1966), inginer; Cătălina Bozianu (PMP, născută la data de 22.08.1972) a fost aleasă, în iunie 2016, consilier judeţean, de profesie fiind economist. Senat: Emanoil Savin (PSD, născut la data de 6.09.1958) este actualul primar al oraşului Buşteni, de profesie economist; Radu Oprea (PSD, născut la data de 14.06.1970), economist, Iulian Dumitrescu (PNL, născut la data de 12.05. 1972), economist, Teodor Meleşcanu (ALDE, născut la data de 10.03.1941), jurist, George Nicolae Marussi (USR, născut la data de 16.03.1969), inginer.