Ana M.

Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova a prezentat noutăţile din turismul prahovean pentru perioada imediat următoare, pentru Crăciun şi Revelion, dar şi pentru anul 2017, în cadrul Târgului de Turism al României. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 17-20 noiembrie și a fost vizitat de peste 11.000 de turişti din țară și din străinătate. Punctul de atracţie al Prahovei l-au reprezentat revelioanele tematice ale unor unități hoteliere, acesta fiind ultimul trend în organizarea petrecerilor de final de an. De exemplu, un hotel din Sinaia așteaptă turiștii să petreacă un revelion Interbelic sau Disco, iar la Castelul Cantacuzino va fi organizată o seară shakesperiană, plină de umor și muzică. În prezent, peste 90 % din locurile puse la dispoziţia turiştilor de hotelieri pentru perioada Crăciun şi Revelion sunt rezervate, Valea Prahovei fiind cea mai curtată zona şi în anul acesta, au anunțat reprezentanții APDT Prahova.
Aceștia au mai prezentat, la Târgul de Turism, celor interesați, faptul că în sezonul rece amatorii de ski sau snowboard pot accesa 25 de pârtii cu diferite grade de dificultate sau pârtiile dedicate copiilor disponibile pe Valea Prahovei care vor fi deschise atunci când vremea va permite lucrul acesta sau pot participa la festivaluri de iarnă precum Cupa Mondială de Escaladă pe Structură de Gheaţă din Buşteni sau Winter Air Sports în Sinaia. “Peste 90% din locurile pentru Crăciun şi Revelion sunt deja rezervate în staţiunile prahovene. Interesul este mare, atât pentru vacanţele active legate de sporturile de iarnă, cât şi pentru vara viitoare, întrucât ofertele cu “înscrieri timpurii” aduc reduceri de până la 30%. Am participat la cea de-a 16-a ediţie a Târgului de Turism al României, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova invitând în standul său hoteluri, pensiuni, centre de informare turistică, crame, unităţi de turism medical şi alte companii prestatoare de servicii turistice din judeţ,” a declarat preşedintele Asociaţiei, Adrian Voican.
„Sunteţi invitaţi la sărbătorirea trecerii dintre ani în atmosfera sclipitoare a epocii Disco, cu exploziile sale de lumină şi culoare sau cea boemă şi romantică a Micului Paris. Orice veţi alege, vă aşteptăm cu drag şi vă promitem un sejur de neuitat”, a precizat Alina Cristea, reprezentant vânzări al unui hotel din Buşteni.
“Aproape toate locurile pe care le avem disponibile pentru Revelion sunt deja rezervate, însă pentru cei care doresc să petreacă un Crăciun regal, micul castel poate reprezenta destinaţia ideală pentru dumneavoastră,” a declarat Andreea Coman, care a promovat o vilă din Sinaia. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova reprezintă un parteneriat public-privat, înfiinţat în urmă cu 8 ani, la iniţiativa ANAT, având ca membri, agenţii de turism, hoteluri, Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, Universitatea de Petrol şi Gaze, Consiliul Judeţean Prahova, Primăria Câmpina.