V. Stoica

Primăria Urlați nu va putea să pună în aplicare hotărârea dată de consilierii locali privind acordarea de facilități la plata cheltuielilor cu naveta personalului sanitar cu studii superioare care își desfășoară activitatea în Spitalul Orășenesc Urlați. Instituția Prefectului nu a dat aviz de legalitate pentru hotărârea adoptată în luna octombrie de către aleșii locali din Urlați prin care se propunea decontarea cheltuielilor cu naveta pentru personalul medical.
Autoritatea locală, însă, nu va abandona ideea care ar determina medicii care lucrează la spitalul din localitate și care fac naveta fie din Ploiești, fie din București să rămână să profeseze la Urlați, potrivit declarațiilor viceprimarului orașului Urlați, Lazăr Stan.
De proiectul aprobat de consilierii locali, care prevedea decontarea a 65% din cheltuielile cu deplasarea de la București sau de la Ploiești către Spitalul Orășenesc Urlați, ar fi putut beneficia 10 persoane – medici, un farmacist și un chimist.
Dintre cele 10 persoane care ar fi putut fi beneficiare dacă hotărârea respectivă s-ar fi aplicat, trei medici sunt din București – un ginecolog, un chirurg și un internist (aceștia ar fi putut primi 600 de lei lunar), iar restul medicilor, farmacistul și chimistul – din Ploiești și ar fi putut să le fie decontată lunar pentru navetă suma de 300 de lei, toate sumele menționate – de la bugetul local.