Marian Dima

Petrolistul Boldeşti a reuşit să „dea lovitura” unde se aştepta cel mai puţin şi unde calculele hârtiei nu-i dădeau prea mari şanse, prima victorie din deplasare pentru echipa antrenată de Marian Ilie venind pe terenul celor de la Viitorul II Constanţa.

Jucătorii de la Academia Hagi, care cochetează cu prezenţa în lotul formaţiei din Liga I şi cu prezenţe în meciuri internaţionale din Youth League, s-au văzut învinşi de o echipă a Boldeştiului care nu reuşise decât un egal în deplasare, în tot turul. Punctele câştigate la Ovidiu reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru echipa prahoveană, care are acum şanse mari să încheie turul cu 13 puncte în clasament, mult mai aproape de „pluton”, ţinând cont că în ultima etapă va întâlni pe teren propriu echipa care nu a făcut niciun punct în acest sezon – Arsenal Malu.

Golul lui Mihăiţă Cristian, din minutul 58, a decis soarta punctelor, victoria „Boldeştinei” fiind cu atât mai importantă cu cât a lipsit şi principalul mijlocaş al echipei, Alexandru Puchea – suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, astfel că Marian Ilie a trebuit să improvizeze un prim unsprezece din puţinele soluţii avute la îndemână.

„Am jucat bine, nu am dat spaţii adversarilor, prima repriză fiind echilibrată, apoi, după ce am reuşit golul, am mai ratat 2-3 ocazii foarte mari. La final, sincer vă spun, mi-a fost frică de faptul că se va repeta scenariul care mi-a mâncat zilele în acest sezon, anume că după ce conducem, dăm gol, avem ocazii pe care le irosim, suntem egalaţi şi, eventual, pierdem, dar, de data aceasta, am rezistat bine presiunii lor din final şi nu s-au mai făcut greşeli individuale. Mă bucură mult acest succes, sunt puncte foarte importante” – a spus Marian Ilie după victoria de la malul mării.

Petrolistul a evoluat în acest joc în următoarea formulă de echipă : Dinu – M. Tudor, D. Petre, D. Badea, C. Ionescu, Mihăiţă Cristian – Ilie Ioniţă (68 Iancu), Tudorie (78 Cernat), Micu , Zamfir – M. Ene.

Articolul poate fi citit si in editia tiparita