Victorie fără emoţii pentru Andy Murray

mondo-1-62mondo-2-62
Andy Murray, liderul clasamentului ATP, a debutat cu o victorie la Turneul Campionilor, scoţianul trecând în două seturi, scor 6-3, 6-2, de Marin Cilic, Croaţia – locul 7 ATP.
Meciul din „O2” Arena a durat o oră şi 32 de minute. În următoarea partidă din Grupa „John McEnroe”, Murray îl va întâlni pe Kei Nishikori, niponul învingându-l pe Stan Wawrinka în meciul de debut de la Turneul Campionilor. „Nu a fost, cu siguranță, cel mai bun meci al meu aici, însă ambianţa din sală a fost incredibilă „, a spus Murray după victoria cu Cilic.
La partida scoţianului au luat parte aproximativ 17.000 de spectatori.
În schimb, favoritul numărul trei, Stanislas Wawrinka, a avut o evoluţie mult sub nivelul său în partida cu Kei Nishikori, elveţianul debutând cu o înfrângere fără de drept de apel la Turneul Campionilor de la Londra.
Dominat parcă de indispoziţie şi nervi, Stan nu a avut răspuns pentru jocul de regularitate propus de nipon, pierzând în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră şi opt minute.

 

Oscar Pistorius va fi transferat la o altă închisoare

Condamnat la șase ani de închisoare pentru uciderea prietenei sale, fostul atlet paralimpic sud-african Oscar Pistorius va fi transferat într-o nouă închisoare, mai adaptată persoanelor cu handicap. ”Noua sa închisoare este concepută pentru persoanele care au nevoi specifice. Ea a fost complet refăcută, cu instalații specifice persoanelor cu handicap. Oscar Pistorius era deținut într-o aripă medicală a închisorii de la încarcerarea sa și nu putea participa la programele de reabilitare”, a anunţat Singabakho Nxumalo, purtătorul de cuvânt al serviciilor penitenciare sud-africane.
Pistorius va fi transferat în închisoarea din Atteridgeville, aflată la periferia orașului Pretoria. Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a fost condamnat în apel la șase ani de închisoare fermă pentru uciderea fostei sale prietene Reeva Steenkamp, în februarie 2013.
În vârstă de 29 ani, Pistorius risca o pedeapsă mult mai aspră, acuzarea solicitând 15 de ani de închisoare pentru sportiv, care a împușcat-o de patru ori pe Reeva Steenkamp, prin ușa toaletei locuinței sale, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.
Atletul fusese condamnat, în prima instanță, la cinci ani de închisoare pentru „omucidere involuntară”, însă Parchetul a făcut apel și a obținut condamnarea sa pentru crimă.