Cristi Damian

La ediția de anul acesta a Finalei Campionatului Național de Box pentru juniori, nobila arta din județul nostru a reușit sa caștige patru medalii, dintre care doua din cel mai prețios metal.

Intrecerea finala s-a desfașurat saptamana trecuta in municipiul Tg. Jiu și a reunit la start sportivi de la majoritatea cluburilor de profil din țara. Pe treapta cea mai inalta a podiumului de premiere au urcat Gabriel Șchiopu (categoria 52 kg, legitimat la CS Petrolul Ploiești) și Antonio Vișan (54 kg, aparținand clubului Conpet Ploiești). Primul sportiv menționat este antrenat de maestrul Ion Moroița și in finala a dispus, la puncte, de Jean Cristea, legitimat la BC Calarași. In schimb, Vișan nu a avut mila de craioveanul Dorel Bolovan, elevul maestrului Emil Popa fiind la cel de-al patrulea trofeu cucerit consecutiv, doua la nivelul cadeților și tot atatea in campionatul juniorilor. Aproape de medalia de aur a fost și pugilistul legitimat la CSM Ploiești, Razvan Mihai (50 kg), care a pierdut duelul cu slatineanul Mario Florescu, intr-un meci in care decizia finala putea fi și in favoarea pugilistului pregatit de maestrul Titi Tudor. O alta medalie pentru boxul prahovean a fost adjudecata de petrolistul Florin Vasile, in limitele categoriei 57 kg. Chiar daca nobila arta locala se confrunta cu mari probleme financiare, iata ca antrenorii acestei discipline sportive ploieștene, i-am numit aici pe Emil Popa, Titi Tudor si Ion Moroița, reușesc, cu minime cheltuieli, sa aduca medalii naționale pentru un oraș care pare ca nu mai vrea sa susțina sportul!

Titi Tudor: “Campioni cu burta goala!”

Dupa performanțele inregistrate in campionatul national de juniori, cu atat mai dezamagit s-a aratat antrenorul Titi Tudor ieri in fața consilierilor locali, care a recunoscut ca, din cauza modului in care au fost tratați sportivii și antrenorii de la Clubul Sportiv Municipal Ploiești, a vrut sa paraseasca orașul. In cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești, acesta a precizat ca de șapte luni muncește cu sportivii fara sa fie platit cu niciun leu. “Cine este contra acestor sportivi? Avem campioni cu burta goala!”, a menționat Titi Tudor, vizibil afectat de situația in care a ajuns sportul ploieștean de performanța.

Articolul poate fi citit si in editia tiparita