N. Dumitrescu

Trecând în revistă listele cu candidaţi la alegerile parlamentare propuse pentru Prahova, rămase definitive, pare că partidele au dorit să atragă voturile electoratului cu persoane care să poată discuta, în campania electorală, atât cu cei care ţin cartea în mână, cât şi …sapa!

Cel puţin aşa s-ar putea explica marea varietate a profesiilor pe care le au cei care, pe 11 decembrie, le vor cere votul prahovenilor. Conform Procesului verbal, încheiat pe data de
7 noiembrie, privind constatarea rămânerii definitive a candidaturilor propuse de partidele politice, alianţele politice sau electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, pentru scrutinul de luna viitoare au fost înregistrate 135 de candidaturi pentru Camera Deputaţilor şi 64 de candidaturi pentru Senat. Totodată, acestora li se adaugă şi cele 49 de candidaturi – propuse pentru Camera Deputaţilor pentru toate circumscripţiile electorale de la nivel de ţară – din partea organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale.

Astfel, voturile prahovenilor vor fi cerute de zeci de ingineri, economişti, jurişti, dar şi de profesori, medici, arhitecţi, experţi în comunicare şi PR, notari, sociologi etc. Dar, sunt şi destui candidaţi care au trecut în dreptul profesiei că sunt: maistru, tehnolog, lăcătuş, tâmplar, rectificator, agent de vânzări, technician instalaţii electrice, antrenor de fotbal, maistru auto, prelucrător prin aşchiere, chiar şi…mecanic de locomotivă sau impiegat! Cât priveşte lista candidaţilor propuşi de către organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, şi în acest caz profesiile candidaţilor sunt diverse, de la jurnalişti până la ofiţer de marină, lucrător în alimentaţia publică, teolog, electromecanic, asistent cultural.

De menţionat şi că partidele au mizat pe atragerea electoratului prahovean punând pe liste şi pe cei care îşi mai doresc încă un mandat de deputat sau senator, dar şi primari sau viceprimari în funcţie. Concret, este vorba despre parlamentarii George Ionescu, Roberta Anastase, Paul Dumbrăvanu, Graţiela Gavrilescu, Andrei Volosevici, Ion Eparu, Sebastian Ghiţă, Radu Oprea, Iulian Dumitrescu, Virgil Guran, Alexandri Nicolae, Daniel Savu, primarii din Buşteni şi Cornu, viceprimarii din Lipăneşti, Băicoi, Iordăcheanu, Mizil, Câmpina, Slănic.
Pe lista candidaţilor s-a mai aflat şi actualul senator liberal Ion Luchian, dar acesta a renunţat până la urmă la candidatură.

Articolul poate fi citit si in editia tiparita