Jenson Button, pilotul echipei McLaren Honda a anunţat că se va retrage din Formula 1 după Marele Premiu de la Abu Dhabi, care va stabili campionul mondial din acest sezon, între Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, conform newstalk.com.
Jenson Button a confirmat că anul 2017 va marca retragerea sa din Formula 1. În septembrie, echipa McLaren a anunţat că pilotul britanic a semnat un contract pe încă doi ani şi va avea rol de ambasador. Noul contract mai prevede că Button se poate întoarce într-o cursă de Formula 1 în 2018, când va avea 36 de ani. Cu toate acestea, campionul mondial a avut o poziţie tranşantă la conferinţa de presă înaintea Marelui Premiu de la Abu Dhabi. În cursa din Emiratele Arabe Unite, se va decide campionul mondial din 2016, germanul Nico Rosberg având un avantaj de 12 puncte faţă de coechipierul Lewis Hamilton.
„Încep acest weekend pentru Marele Premiu de la Abu Dhabi cu gândul că aceasta va fi ultima mea cursă. Sunt convins că este cea mai bună decizie. În acest moment, nu doresc să mai concurez în Formula 1 după această cursă. Este adevărat că am în contract că pot concura în 2018 dar, nu am de gând să revin pe circuit peste doi ani”, a declarat Jenson Button. Fernando Alonso şi Stoffel Vandoorne sunt cei doi piloţi care vor concura pentru McLaren în 2017. Jenson Button şi-a făcut debutul în Formula 1 în 2000, concurând pentru Williams. A devenit campion mondial în 2009 cu Brawn GP, înainte de a pleca la McLaren în 2010. Pilotul britanic are 15 victorii, 50 de podiumuri şi 8 pole position-uri în cariera sa, iar în acest an ocupă locul 15 în clasamentul mondial.