• Facem bine bând cafea? Există medici şi studii care spun că da. Dar şi medici şi studii care susţin contrariul… Primul argument în favoarea consumului de cafea vine chiar de la nutriţionişti: este o băutură plină de antioxidanţi, potrivit Libertatea.
• Toamna nu e toamnă dacă nu mâncăm dovleac! Este ieftin, uşor de preparat, gustos atât ca desert, cât şi ca fel principal, în plus are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Dovleacul conţine betacaroten, un puternic antioxidant care protejează pielea şi previne îmbătrânirea, conţine fibre, proteine, vitamina A, C, E, B, K, calciu, potasiu şi magneziu, potrivit Click.
• Virusul Zika nu mai constituie o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global, întrucât activităţile de cercetare intensă din ultimele luni au asigurat o mai bună înţelegere a modului în care se manifestă acesta, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit DPA, citat de Mediafax.
Cu toate acestea, agenţia pentru sănătate a ONU a confirmat că boala, care poate cauza probleme neurologice, rămâne o problemă gravă pe termen lung.
În luna februarie, OMS anunţa că virusul Zika reprezintă o urgenţă privind sănătatea publică la nivel global care necesită o reacţie rapidă. Experţii medicali erau preocupaţi că virusul Zika se transmite foarte rapid şi pe distanţe mari, consecinţele fiind devastatoare. În acest context, OMS a stabilit atunci că virusul este urgenţă medicală mondială, fiind în aceeaşi categorie cu Ebola. De la depistarea bolii pentru prima dată, în mai 2015, în Brazilia, virusul s-a răspândit în peste 20 de ţări, printre care se numără Brazilia, Bolivia, Paraguay, Mexic şi Venezuela.
• Peste 3.000 de copii se luptă cu diabetul de tip 1, deşi nu au împlinit nici şase ani. Dulciurile concentrate, excesul de grăsimi, pastele făinoase, alimentaţia de tip fast food sunt printre cauzele care duc la diabetul de tip doi în rândul copiilor. Şi nu numai. Stresul la care sunt supuşi copiii din cauza programului interminabil poate fi un factor declanşator. Pentru a scădea riscul îmbolnăvirii, specialiştii îi îndeamnă pe părinţi să gătească inclusiv deserturi. Din nefericire, diabetul de tip 1 nu poate fi prevenit. Cei 3.000 de copii vor trebui să facă tratament întreaga viaţă.