* Muştarul este un aliment cu diverse beneficii pentru sănătate. Există trei tipuri de muştar: muştar alb, muştar negru şi muştar maro. Muştarul care se găseşte cel mai des pe rafturile magazinelor de la noi din ţară este muştarul alb. Beneficiile muştarului: previne cancerul gastrointestinal- seminţele de muştar conţin fitonutrienti care previn apariţia cancerului gastrointestinal. Conţinutul mare de seleniu şi magneziu ale boabelor de muştar poate ajuta la prevenţia artritei reumatoide şi la scăderea inflamaţiilor, potrivit Unica.
* Bogat în minerale, vitamine, carotenoizi şi flavonoizi, spanacul nu trebuie să lipsească din alimentaţia noastră. O cană de spanac conţine peste 337 unităţi din doza zilnică de vitamina A, care întăreşte anumite puncte de intrare în corpul uman, cum ar fi membranele mucoase, tractul respirator, sistemul urinar şi intestinal. O cană de spanac conţine 20% din doză zilnică recomandată de fibre care ajută la digestie, previn constipaţia, echilibrează zahărul din sânge şi oferă senzaţie de saţietate, potrivit Click.