După ce s-a făcut ditamai Hipodromul, mâine, în sfârşit, vom vedea primii cai alergând acolo, într-un anonimat total din păcate! Asta pentru că proprietarii Hipodromului Ploieşti – autoritatea locală şi administratorul lui, Clubul Sportiv Municipal – au preferat o „şuşanea amicală” în locul unei inaugurări pe măsura investiţiei de 77 de milioane de lei. Desigur, este bine că se aleargă, chiar dacă doar pe cupe şi medalii, ca la „Daciadă”, este bine că sunt condiţii pentru proprietarii de cai să se antreneze în condiţii bune, dar, la capitolul organizare, cotă a curselor, cu tot respectul, se începe cu un nivel mai slab decât cel la care se încheiase totul!
În general, imaginea unei astfel de investiţii este dată (şi) de momentul în care ea devine funcţională – iar în locul unui „spectacol” care să convingă ploieştenii că merită să mergi la Hipodrom, că banii au fost cheltuiţi cu folos, avem parte de o inaugurare „falsă”!
Partea bună a momentului – să glumim un pic – este că mai rău de atât, din punct de vedere al curselor (doar 3 la număr, cu câţiva cai la start), nu se va putea!