V. S.

O mizerie greu de descris în cuvinte se înșiră de o bună perioadă de timp de-a lungul căii ferate care face legătura între Ploiești Sud și Buzău. Tone de gunoaie menajere, de resturi din construcții, chiar și animale moarte care pot pune în pericol sănătatea locuitorilor din zona limitrofă căii ferate (din cartierele mărginașe ale municipiului Ploiești cum sunt Dorobanțu și Pictor Rosenthal) cresc, nestingherit

e de vreo instituție de control.
Problema este deja cunoscută de ani la rând, însă nimeni nu se gândește să contribuie la restricționarea depunerii de gunoaie în zona respectivă, poate și pentru faptul că, fiind în apropiere de calea ferată Ploiești Sud-Urziceni și, respectiv Ploiești Sud – Buzău, nimeni nu se bagă să curețe zona pe motiv că este zonă de protecție și siguranță a căii ferate.
Chiar și locuitorii din zona respectivă recunosc faptul că tot din rândurile lor se adună tone de gunoaie care devin focare de infecție, adăpostite doar vara de vegetația “luxuriantă” care acoperă maldărele de mizerie.
Cine are responsabilitatea să curețe zona respectivă? Cine are responsabilitatea să îi amendeze pe cei care aruncă resturile din gospodărie și nu numai pe marginile căii ferate?
Fiind zonă de protecție a infrastructurii feroviare publice, potrivit legislației în vigoare, terenurile respective par să fie un fel de sat fără câini. Cu toate acestea, cineva trebuie să răspundă pentru ceea ce se petrece în zonele menționate.