Dormitul pe partea stângă este benefic pentru sănătatea oamenilor, deoarece această poziţie facilitează funcţionarea organelor interne şi a circulaţiei sanguine, potrivit Descoperă.ro

Se realizează un drenaj limfatic adecvat
Medicul Douillard explică faptul că partea stângă este dominantă pentru sistemul limfatic. Limfa transportă nutrienţii necesari corpului, precum proteinele, glucoza şi alte elemente care trebuie să fie transmise către partea stângă a corpului.

Structura anatomică
Când vine vorba de digestie, dormitul pe partea stângă este mai bun decât pe dreapta, dintr-un motiv simplu, cel al gravitaţiei. Mai precis, întins pe partea stângă, corpul permite resturilor de mâncare să coboare din intestinul gros în colon. Dormitul pe partea stângă permite stomacului şi pancreasului să stea în mod natural (stomacul este pe partea stângă a corpului) şi să elimine enzime şi suc gastric. Este recomandată odihna de 10 minute pe partea stângă, după masă, pentru îmbunătăţirea digestiei.

Beneficii pentru inimă
Studiile au confirmat că 80% din muşchii inimii sunt localizaţi pe partea stângă, dormitul pe partea stângă îmbunătăţeşte şi uşurează efortul depus de inimă.

Somnul de după o cină copioasă
După o cină copioasă, recomandată este odihna pe partea stângă pentru îmbunătăţirea digestiei. Astfel, trezitul nu va mai fi atât de greu.

O splină sănătoasă
Splina se află pe partea stângă a corpului, aceasta este un organ important al sistemului limfatic. Dormitul pe partea stângă facilitează mobilitatea lichidului către splină.