Consiliul Naţional al PNL a validat în unanimitate miercuri desemnarea lui Dacian Cioloş ca propunere de premier a partidului, precum şi preluarea principiilor „Platformei 100” în programul de guvernare al formaţiunii. PNL se prezintă în alegeri cu trei elemente: echipa de candidaţi la nivelul fiecărui judeţ, programul platfomă „România 100“ şi propunerea de premier, Dacian Cioloş”, a anunţat secretarul general al PNL, Ilie Bolojan.
Dacian Cioloş a spus, la Consiliul Naţional al PNL că schimbările prin care a trecut liberalii de la alegerile locale şi până acum îi dau convingerea că pot lucra împreună şi pot regrupa în jurul unui program oamenii dezamăgiţi de politică şi care aşteaptă „reforme, francheţe şi eficienţă”. „Dumneavoastră sunteţi un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care, pornind de la istoria partidului din aceşti ultimi ani, probabil pentru unii au fost decizii dureroase- acelea de a renunţa la anumiţi oameni care şi-au dedicat viaţa partidului, dar care, din diferite motive, probabil şi datorită modului în care într-o anumită perioadă s-a înţeles să se facă şi politică, au venit cu anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Şi aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de intergitate pe care nu doar să le puneţi pe hârtie, ci să le aplicaţi şi în acelaşi timp să veniţi şi cu idei noi „, a spus premierul Dacian Cioloş referindu-se la oamenii din partid care au făcut un pas înapoi, ca urmare a aplicării unor criterii de integritate. Premierul a afirmat că Platforma „România 100“ pe care a lansat-o propune un set de valori şi principii care să stea la baza unei guvernări responsabile exercitate însă de partide, în cadrul unei democraţii parlamentare, adăugând că PNL este partidul cu care se poate recâştiga acea categorie de oameni care „stau pe margine”, dezamăgiţi, dar care vor reforme. Cioloş le-a mai spus liberalilor că vechiul slogan PNL „Prin noi înşine” se potriveşte acum mai mult ca oricând, pentru că schimbarea începe în primul rând la nivel individual.
„Nu putem să ne asumăm schimbări la nivel colectiv atâta vreme cât nu începem schimbarea cu noi înşine şi cu modul nostru individual de a aborda lucrurile. Şi dumneavoastră aţi avut într-o vreme un slogan care spunea ceva de genul să schimbăm lucrurile prin noi înşine sau să facem lucrurile mai bune prin noi înşine. Cred că se potriveşte mai mult ca oricând această idee”, a conchis premierul.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentDin culise
Articolul următorTraian Basescu a implinit 65 de ani