Bogdan Chitic

Echipa masculină de baschet „sub 16 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploieşti a reuşit, duminică seară, şi matematic, calificarea în faza semifinală a Campionatului Naţional. În prezenţa a peste 1.000 de spectatori, cantonaţi în cele două tribune ale Sălii Sporturilor Olimpia, formaţia pregătită de sârbul Ivan Gemaljevic a trecut cu 71-53 de concitadina CSS Ploieşti, antrenată de Titi Mircea.
A fost, practic, jocul care a tranşat lupta de la distanţă dintre CSU Ploieşti şi ABC T-Pack pentru ocuparea poziţiei secunde, întrucât o eventuală victorie a celor de la Clubul Sportiv Şcolar ar fi amânat verdictul pentru ultimele două etape ale fazei de calificare. Aşa, însă, cu trei puncte avans faţă de „rivala” T-Pack, aflată sub îndrumarea lui Flavius Tace, care a pierdut, în această rundă, pe terenul liderului neînvins CSS Târgovişte, scor 43-100, „alb-albaştrii” de la CSU au obţinut biletele pentru faza semifinală, care va debuta în luna ianuarie a anului viitor.
În cel de-al treilea meci al penultimei etape a fazei preliminare, CS Sevlar Ploieşti, lipsită de aportul câtorva jucători de bază, a trebuit să se recunoască învinsă la Buzău, scor 58-80, de către CSS, care, cu această ocazie, a bifat prima victorie a sezonului.

7-b-29-novVictorie sărbătorită pe ritmuri sârbeşti

Imediat după încheierea partidei din „Olimpia”, care a consfinţit calificarea în faza semifinală, jucătorii de la CSU Ploieşti şi mini-majoretele Ploieşti Basketball au oferit un moment inedit, primit cu ropote de aplauze din tribuna propriilor susţinători. Aşezaţi pe mai multe linii, „actorii” din teren ai formaţiei gazdă, alături de micuţele dansatoare şi de coregrafele Ioana Ivan şi Luminiţa Miricioiu au realizat o frumoasă coregrafie pe ritmurile melodiei sârbeşti „Ruska Ruska”, una dintre preferatele regretatului antrenor Vladimir Arnautovic, care va fi comemorat pe 17 decembrie, în „Olimpia”, în cadrul unui turneu memorial organizat de conducerea Clubului Sportiv Universitar Ploieşti.
Campionatul Naţional „U16”, grupa a V-a, etapa 8:
CSS Târgovişte – ABC T-Pack 100-43
CSS Buzău – CS Sevlar Ploieşti 80-58
CSU Ploieşti – CSS Ploieşti 71-53

Clasament
1. CSS Târgovişte (8-0) – 16 puncte
2. CSU Ploieşti (6-2) – 12 puncte
3. CS Sevlar Ploieşti (2-6) – 10 puncte
4. ABC T-Pack Ploieşti (4-3) – 9 puncte
5. CSS Ploieşti (3-5) – 9 puncte
6. CSS Buzău (1-7) – 8 puncte

* CSU Ploieşti, ABC T-Pack şi CSS Ploieşti au fost depunctate cu câte 2 puncte de către Federaţia Română de Baschet pentru neîndeplinirea normelor de control, iar CSS Buzău, din aceeaşi cauză, cu un singur punct.
Etapa viitoare (4 decembrie): CS Sevlar – CSU Ploieşti, CSS Ploieşti – CSS Târgovişte, ABC T-Pack Ploieşti – CSS Buzău.