Bogdan Chitic
foto: Mirela Oprea

Echipa masculină de baschet „sub 16 ani” a Clubului Sportiv Universitar Ploieşti îşi continuă parcursul remarcabil din debutul noului sezon al Campionatului Naţional. Duminică după-amiază, formaţia antrenată de sârbul Ivan Gemaljevic şi Elena Stan a înregistrat a patra victorie consecutivă, după ce a trecut cu 90-47 de concitadina CS Sevlar, pregătită de Sorin Hartman, la capătul unui joc controlat aproape în totalitate de către gazde.

Mihnea Popescu, autor a 23 de puncte, a fost principalul marcator al „universitarilor”, acesta fiind secondat de Dragoş Iliescu, care a adunat 17 puncte. La egalitate cu formaţia ploieşteană, înaintea ultimei etape a turului, se situează CSS Târgovişte, care, în weekend, a învins-o cu 98-50 pe CSS Ploieşti, echipă antrenată de Constantin Mircea. De altfel, departajarea între cele două aspirante la prima poziţie în grupa a 5-a de calificare se va face la finalul săptămânii în curs, când CSS Târgovişte şi CSU Ploieşti se vor întâlni în „şocul” etapei a V-a, lângă turnul Chindiei.

Tot duminică, ABC T-Pack Ploieşti, aflată sub comanda lui Vasile Tace, a înregistrat a doua victorie a sezonului, după ce a învins în deplasare, scor 91-59, pe lanterna CSS Buzău. Interesant este că, după ultima rundă a turului, liniile de clasament ale celor şase echipe vor fi aşezate în sistem piramidal, prima clasată urmând să aibă numai victorii, iar ultima, la polul opus, doar înfrângeri.

Campionatul Naţional „U16”, grupa a 5-a, etapa a IV-a:
CSS Târgovşte – CSS Ploieşti 98-50
CSS Buzău – ABC T-Pack Ploieşti 59-91
CSU Ploieşti – CS Sevlar Ploieşti 90-47


Clasament
1. CSU Ploieşti (4-0) – 8 puncte
2. CSS Târgovişte (4-0) – 8 puncte
3. ABC T-Pack Ploieşti (2-2) – 6 puncte
4. CS Sevlar Ploieşti (2-2) – 6 puncte
5. CSS Ploieşti (0-4) – 4 puncte
6. CSS Buzău (0-4) – 4 puncte
Etapa viitoare (6 noiembrie): CSS Ploieşti – CSS Buzău, CSS Târgovişte – CSU Ploieşti, ABC T-Pack Ploieşti – CS Sevlar Ploieşti.

Articolul poate fi citit si in editia tiparita